Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Prezentacija Priručnika za društveno odgovorno poslovanje malih i srednjih preduzeća

Datum objave: 12.03.2013 12:13 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


U multimedijalnoj sali Ministarstva održivog razvoja i turizma, sjutra, 13. marta, sa početkom u 14 časova biće održana prva u nizu prezentacija Priručnika za društveno odgovorno poslovanje malih i srednjih preduzeća koji je pripremila Mreža za društvenu odgovornost.

Prisutnima će se obratiti Bosiljka Vuković, šefica Odjeljenja za podršku Nacionalnom savjetu za održivi razvoj u okviru Ministarstva održivog razvoja i turizma i Marija Iličković, šefica Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Mreža za društvenu odgovornost (Mreža za DO) je formirana u aprilu 2012. godine u okviru projekta „Podsticanje dijaloga i partnerstava za održivi razvoj između Vlade i biznis sektora u Crnoj Gori,“ koji je Odjeljenje za podršku Nacionalnom savjetu za održivi razvoj Ministarstva održivog razvoja i turizma sprovodilo u saradnji sa Agencijom NL Vlade Holandije. Cilj formiranja Mreže jeste promocija i podizanje svijesti šire javnosti, preduzeća i državne administracije o konceptu društveno odgovornog poslovanja kao jednog od mehanizama za održivi razvoj.

Mreža je u periodu od jula do januara radila na izradi Priručnika, sa ciljem da ponudi praktične savjete svim preduzećima zainteresovanim za uvođenje ovog koncepta kao sastavnog dijela poslovne filozofije i dugoročne poslovne strategije.

Prezentacija je otvorena za medije.