Manja slova Veća slova RSS
>

Crna Gora sve interesantnija turistima iz Izraela

Crna Gora sve interesantnija turistima iz Izraela
Datum objave: 08.02.2017 16:17 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Bara, Budve i Herceg Novog, HG „Budvanska Rivijera“, HTP „Korali“ i agencijom „Fly Montenegro“, predstavlja turističku ponudu za predstojeću sezonu na sajmu „IMTM 2017“ koji se održava od 7- 8. februara u Tel Avivu u Izraelu.

Na sajmu turizma „IMTM 2017“, najvećem sajmu te vrste na istočnom Mediteranu, posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom, bogatstvom prirodnih ljepota, kulturnim nasljeđem, raznovrsnim aktivnostima, nacionalnom kuhinjom i povoljnim aranžmanima za predstojeću ljetnju sezonu.

Prethodne godine, po prvi put, organizovani su direktni letovi iz Tel Aviva ka Crnoj Gori posredstvom najvećeg izraelskog turoperatora „Israir“, koji je realizovao 51 rotaciju i doveo više od 10.000 gostiju iz Izraela. Turisti iz Izraela preferiraju crnogorsku obalu ali i posjete Boki Kotorskoj, Lovćenu, Skadarskom jezeru, Biogradskoj gori i Durmitoru. Da ovaj turoperator Crnu Goru smatra značajnom destinacijom govori i najava o uvođenju letova za 2017.godinu, i to na relaciji Tel Aviv-Tivat, od maja do kraja oktobra, 3 puta nedjeljno.

Tržište Izraela veoma je interesantno za Crnu Goru, prethodne godine zabilježene su dvocifrene stope rasta turista sa ovog tržišta, a imajući u vidu ovogodišnje najave očekujemo da se ti trendovi nastave i tokom ove sezone.