Manja slova Veća slova RSS
>

Održan sastanak Upravnog odbora projekta “Program uspostavljanja Eko fonda u Crnoj Gori”

Održan sastanak Upravnog odbora projekta “Program uspostavljanja Eko fonda u Crnoj Gori”
Datum objave: 27.06.2017 11:46 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


U Ministarstvu održivog razvoja i turizma održan je prvi sastanak Upravnog odbora projekta „Program uspostavljanja Eko fonda u Crnoj Gori“. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva ekonomije, Ministarstva poljoprovrede, Kancelarije UNDP u Crnoj Gori i Energetskog Instituta „Hrvoje Požar“ iz Zagreba. Sastankom je predsjedavao ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Osnivanje Eko fonda je obaveza definisana Zakonom o životnoj sredini. Imajući u vidu važnost i značaj osnivanja ove institucije, Ministarstvo održivog razvoja i turizma je ovo pitanje prepoznalo kao jedno od prioritetnih. U tom smislu, uz finansijsku podršku UNDP-ja, pokrenute su projektne aktivnosti i angažovan je Energetski Institut „Hrvoje Požar“ sa zadatkom da pripremi sveobuhvatni Program uspostavljanja Eko fonda. Pored Upravnog odbora, u cilju davanja stručnih predloga za izradu optimalnog modela Eko-fonda, Ministarstvo održivog razvoja i turizma je formiralo i Operativni tim koji čine predstavnici relevantnih institucija.

Na jučerašnjoj sjednici, Upravni odbor je analizirao predloge potencijalnih modela funkcionisanja budućeg Eko fonda koje je pripremio tim eksperata iz Energetskog Instituta „Hrvoje Požar“. Na bazi inputa dobijenih sa sastanka Upravnog odbora, projektni tim će u narednom periodu pripremati preostala dokumenta potrebna za početak rada i funkcionisanje Fonda.