Manja slova Veća slova RSS
>

Održan sastanak sa predstavnicima opština povodom Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata

Održan sastanak sa predstavnicima opština povodom Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata
Datum objave: 06.10.2017 17:17 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Sastanak sa predstavnicima opština povodom nedavno usvojenog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata održan je u prostorijama Ministarstva održivog razvoja i turizma u četvrtak, 5. oktobra. Tema sastanka bila je implementacija Zakona i prezentacija određenih rješenja.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Glavnog grada Podgorica, Prijestonice Cetinje, opština Bijelo Polje, Ulcinj, Berane, Kolašin, Mojkovac, Pljevlja, Rožaje, Tivat, Nikšić, Danilovgrad, Bar, Andrijevica, Žabljak, Gusinje, Petnjica i Šavnik, kao i predstavnici Uprave za inspekcijske poslove i Zajednice opština Crne Gore.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović je istakao da će urbanističko-tehničke uslove moći da izdaju sve opštine koje za to budu zainteresovane, kao i privredna društva sa licencom za reviziju i nadzor. Takođe, Radulović je naglasio da opštine prema novom, zakonskom rješenju imaju više suštinskog uticaja na donošenje planova i stanje u prostoru, ali i više odgovornosti.

Radulović je najavio i da će u Ministarstvu biti formiran poseban direktorat za inspekcijske poslove i licenciranje, a da će se broj inspektora odrediti posebno za svaku opštinu.

Ministar je najavio da će u saradnji sa Zajednicom opština biti organizovane radionice u cilju detaljnijeg predstavljanja novih zakonskih rješenja i obuke opštinskih službi koje će sprovoditi Zakon.