Мања слова Већа слова РСС
>

Јавна расправа о Нацрту закона о процјени утицаја на животну средину

Јавна расправа о Нацрту закона о процјени утицаја на животну средину
Датум објаве: 18.10.2017 08:15 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


Министарство одрживог развоја и туризма, у складу са Уредбом о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона (“Службени лист Црне Горе”, број 12/12) обавјештава заинтересовану јавност да покреће

ЈАВНУ РАСПРАВУ О НАЦРТУ ЗАКОНА О ПРОЦЈЕНИ УТИЦАЈА НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ

ПРОГРАМ РАСПРАВЕ:

1. Јавна расправа ће трајати до 27. новембра 2017. године.

2. Јавна расправа се организује:
- постављањем Нацрта закона о процјени утицаја на животну средине на интернет страници Министарства одрживог развоја и туризма хттп://www.мрт.гов.ме/рубрике/јавна_расправа;  
- постављањем Нацрта закона о процјени утицаја на животну средину на порталу е-Управе хттпс://www.еуправа.ме/епартиципација/листа-јавних-расправа;  
- постављањем Нацрта закона о процјени утицаја на животну средину  на интернет страници Архус центра Подгорица www.архусцг.ме,  Архус центра Никшић инфо@озон.орг.ме и Архус центра Беране www.архусцентри.ме.  
- у форми трибине која ће бити одржана у понедељак 20. новембра 2017. године у мултимедијалној сали на приземљу Министарства одрживог развоја и туризма, са почетком у 11:00 х.

3. Позивају се грађани, стручне и научне институције, државни органи, струковна удружења, невладине организације, медији и друге заинтересоване организације и заједнице да се укључе у јавну расправу и дају своје приједлоге, примједбе и сугестије на текст Нацрта закона о процјени утицаја на животну средину. 

4. Заинтересовани субјекти могу своје коментаре, мишљења, примједбе и сугестије доставити у писаној или електронској форми до 27. новембра 2017. године Министарству одрживог развоја и туризма на сљедећи начин:
- на е-маил адресу Министарства одрживог развоја и туризма јавна.расправа@мрт.гов.ме;  
- на портал Е-Управе или
- преко архиве Министарства на адресу: Министарство одрживог развоја и туризма, ИВ Пролетерске бр. 19, 81 000 Подгорица (са назнаком „Јавна расправа – Нацрта закона о процјени утицаја на животну средине )
- Контакт особа за координацију консултација је: Бранкица Цмиљановић, е-маил бранкица.цмиљановиц@мрт.гов.ме тел,   020 446 283, Фаx: +382 20 446 215.