Manja slova Veća slova RSS
>

Radulović i Mirović: Zajednički nastup na dalekim tržištima velika šansa za turizam

Radulović i Mirović: Zajednički nastup na dalekim tržištima velika šansa za turizam
Datum objave: 27.10.2017 17:08 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i predsjednik Vlade Vojvodine Igor Mirović izrazili su zadovoljstvo odličnim odnosima i saradnjom Crne Gore i Srbije, posebno u oblasti turizma.

Ministar Radulović je istakao da Crna Gora i Srbija imaju značajnu šansu za ostvarivanje još boljih rezultata u turizmu kroz zajednički nastup na dalekim tržištima koji se sprovodi kroz zajedničku promociju, nastup na sajmovima i kreiranje zajedničkog turističkog proizvoda za turiste sa ovih tržišta.

Predsjednik Vlade Vojvodine Igor Mirović naglasio je da smatra da treba iskoristiti momenat na evropskom i svjetskom tržištu turizma kroz uzajamnu promociju i uvezivanje turističkih proizvoda i privrede Crne Gore i Srbije, istakavši pritom da će liberalizacija viznog režima i unapređenje infrastrukture značajno doprinijeti boljem rezultatu u sektoru turizma u obje zemlje.

Sagovornici su istakli posebno zadovoljstvo činjenicom da je ostvaren rast broja turista iz Srbije koji su posjetili Crnu Goru, kao i turista iz Crne Gore koji su posjetili Vojvodinu. Na sastanku je zaključeno i da ima prostora za pojačanu saradnju u oblastima koji su u zajedničkom interesu Crne Gore i Srbije.