Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Dodjela vaučera ciljnim grupama

Najava: Dodjela vaučera ciljnim grupama
Datum objave: 25.10.2018 12:05 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Druga dodjela vaučera u okviru treće faze Projekta „1000 plus“ biće organizovana u petak, 26. oktobra 2018. godine, u 12h u Ministarstvu održivog razvoja i turizma. Ministar Pavle Radulović dodijeliće vaučere za 200 korisnika i to 90 vaučera zaposlednim u javnom sektoru, 50 mladim bračnim parovima do 35 godina života i 60 vaučera ostalim korinicima.

Podsjećamo da je prva dodjela bila organizovana 19. oktobra, kada je 160 lica iz prioritetne grupe građana dobilo vaučer. Nakon raspodjele vaučera prioritetnoj grupi lica, preostala sredstva raspodjeljuju se ciljnim grupama i to:

− 40% korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru;
− 30% bračnim supružnicima kod kojih oba supružnika imaju do 35 godina života;
− 30% ostalim korisnicima.

Podnosioci zahtjeva koji nijesu raspoređeni na rang listu korisnika, a ispunili su uslove javnog poziva, svrstavaju se na listu čekanja. Odlukom o bližim kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita fizičkim licima radi obezbjeđenja stana, odnosno stambenog objekta za socijalno stanovanje, definisano je da imalac vaučera sa odabranim ponuđačem stambenog objekta koji je prijavljen u Projektu zaključuje predugovor o kupovini stana. Vaučer važi 60 dana od dana izdavanja. Ako se vaučer ne iskoristi za zaključivanje predugovora o kupovini stana u predviđenom roku, korisnik vaučera se isključuje sa rang liste korisnika, a prvi naredni korisnik iz iste ciljne grupe sa liste čekanja dobija vaučer.