Manja slova Veća slova RSS
>

Održan drugi godišnji sastanak Savjetodavnog komiteta za turizam u Briselu

Održan drugi godišnji sastanak Savjetodavnog komiteta za turizam u Briselu
Datum objave: 07.11.2018 09:24 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Digitalizacija, vještine i mobilnost radne snage, promocija Evrope kao turističke destinacije, poboljšanje biznis ambijenta i olakšavanje pristupa finansiranju bili su u fokusu drugog godišnjeg sastanka Savjetodavnog komiteta za turizam (TAC). Sastanak je održan u utorak, 6. novembra u Briselu, a predstavnik Ministarstva održivog razvoja i turizma bila je Olivera Brajović, generalna direktorica Direktorata za razvoj konkurentnosti i investicije u turizmu.


Uloga Komiteta je da olakša razmjenu informacija, konsultacije i, ukoliko je potrebno, saradnju u oblasti turizma, a posebno u dijelu pružanja usluga turistima. Zadatak ovog tijela je i pomoć Evropskoj Komisiji u pripremi zakonodavnih predloga i političkih inicijativa.

Na sastancima komiteta predstavnike imaju države članice EU sa svojstvom člana Komiteta, a Crna Gora u okiru istog ima status posmatrača kao država kandidat za ulazak u EU. Sem Crne Gore ovaj status imaju i San Marino, Turska, Makedonija, Island, Srbija i Norveška, kao i Sekretarijat EFTA.