Мања слова Већа слова РСС
>

Потенцијал за сарадњу Црне Горе и Албаније у области туризма

Потенцијал за сарадњу Црне Горе и Албаније у области туризма
Датум објаве: 22.11.2018 09:44 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић састао се данас са новим амбасадором Републике Албаније у Црној Гори, Њ. Е. Риди Куртезијем.


У фокусу састанка били су односи Црне Горе и Албаније, као и могућности за продубљивање економске и прекограничне сарадње. Саговорници су се сагласили да је сарадња у области туризма кључна и да државе у региону, укључујући Црну Гору и Албанију, треба да се заједнички промовишу на свјетском тржишту, а не да буду конкуренти. Министар Радуловић је нагласио да су Скадарско језеро и Проклетије области у којима се туристички потенцијал може максимално искористити блиском сарадњом двије државе. 

Министар Радуловић и амбасадор Куртези поменули су и недавна дешавања у вези са евентуалном градњом малих хидроелектрана на албанском дијелу Цијевне. Министарство одрживог развоја и туризма послало је званично писмо албанској страни са захтјевом за документацијом, у складу са ЕСПОО конвенцијом. Такође, амбасадор Куртези је нагласио да ће албанска страна испоштовати ЕСПОО конвенцију и послати тражену документацију. 

Саговорници су истакли да очекују наставак добрих односа и сарадње у свим областима од значаја за Црну Гору и Албанију.