Мања слова Већа слова РСС
>

Помоћ САД у области животне средине и комуналних дјелатности

Помоћ САД у области животне средине и комуналних дјелатности
Датум објаве: 31.01.2019 13:03 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Министарство одрживог развоја и туризма

Сједињене Америчке Државе пружиће помоћ Црној Гори у испуњавању стандарда које захтијевају интеграције, посебно у области Поглавља 27, казала је америчка амбасадорка, Њ.Е. Џуди Рајзинг Рајнке током састанка са министром одрживог развоја и туризма Павлом Радуловићем.

Амбасадорка је казала да стручност, искуства и технологије које америчке компаније имају у области одрживог развоја и заштите животне средине - посебно у областима управљања водом и отпадом, могу бити од користи Црној Гори.

Наша земља је и у претходном периоду имала значајну подршку и помоћ УСАИД-а (УСА Агенцy фор интернатионал девелопмент) на унапређењу стања у области комуналних дјелатности, односно у области водоснабдијевања, управљања отпадом и отпадним водама.

На састанку који је одржан јуче у МОРиТ-у, разговарано је о успостављању баланса између заштите животне средине и развоја туризма, као и о економском држављанству и улцињској Солани.

Радуловић је казао да су амерички инвеститори веома важни за нашу земљу. „Амерички као и инвеститори осталих земаља су нам важни и потребни, посебно када представљају кредибилан бренд, захваљујући коме ће се запослити локално становништво, побољшати туристичка понуда Црне Горе, а систем бити одржив“, казао је министар.

Иако Црна Гора сваке године биљежи тренд раста броја туриста из САД-а, најављена је интензивнија сарадња на видљивости Црне Горе као дестинације за америчке туристе.