Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Radulović: Od rampe do Crnog jezera bez privremenih objekata

Ministar Radulović: Od rampe do Crnog jezera bez privremenih objekata
Datum objave: 05.04.2019 16:02 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović kazao je da će staviti van snage Plan privremenih objekata u Nacionalnom parku Durmitor, ako i kada dobije odluku SO Žabljak kojom povlače ranije dato mišljenje na ovaj Plan.

Građani Žabljaka su, na sastanku koji je organizovali Udruženje turističkih radnika Žabljaka, u prepunoj sali SO Žabljak jasno iskazali stav da ne žele privremene objekte pored Crnog jezera.

„Ukoliko vi kao građani ne želite ovakvo rješenje, što se mene tiče, od rampe do Crnog jezera nema privremenih objekata“, poručio je ministar Radulović.

“Jedina budućnost turizma ovog kraja ekskluzivni, a ne masovni turizam jer fizički ne može stati dovoljno ljudi da prihodi pokriju troškove. Uspjeli smo da dovedemo dva ozbiljna brenda sa pet zvjezdica na Žabljak i u ovoj kategoriji će biti 350 kreveta u ovoj opštini“, poručio je Radulović i dodao da su sadržaji koji su se našli u Javnom pozivu za privremene objekte crpljeni iz strateških dokumenata same opštine, u kojima se pominju razvoj turističke ponude, avanturistički parkovi i drugo.