Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Unaprijediti saradnju u oblasti turizma između Crne Gore i Ukrajine

Unaprijediti saradnju u oblasti turizma između Crne Gore i Ukrajine
Datum objave: 12.04.2019 14:23 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Saradnja u oblasti turizma između Crne Gore i Ukrajine veoma je značajna, a može se dodatno unaprijediti jer Ukrajina postaje sve važnije tržište za Crnu Goru, poručila je Olivera Brajović, generalna direktorica za razvoj konkurentnosti i investicije u turizmu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma tokom radne posjete Ukrajini, 11. i 12. aprila. Brajović predvodi crnogorsku delegaciju koja se sastala sa Mihajlom Titarčukom, zamjenikom ministra u Ministarstvu ekonomije i razvoja trgovine Ukrajine i Oksanom Serdjuk, direktoricom sektora za turizam.


Između ostalog, dogovorena je dalja saradnja po osnovu Sporazuma između dvije države uz održavanje sastanka Mješovite radne grupe za turizam. Sporazum između Vlade Crne Gore i Kabineta ministara Ukrajine o saradnji u oblasti turizma potpisan je u decembru 2011. godine.

Na sastanku održanom u Parlamentu Ukrajine sa Mikolom Veličkovičem, zamjenikom predsjednika Komiteta Vrhovnog Savjeta Ukrajine o porodičnim pitanjima, politici mladih, sporta i turizma i članovima ovog tijela, dogovorena je pomoć Crne Gore u pripremi zakonodavnog okvira u oblasti turizma. Takođe, razmatrano je i uspostavljanje direktne avio linije između Crne Gore i Ukrajine. Prethodno, tokom prezentacije Crne Gore kao turističke i investicione destinacije g-đa Brajović se posebno osvrnula na aktuelne investione projekte u Crnoj Gori, ekonomsko državljanstvo i mogućnost za nove investicije u sektoru turizma.

Sastanke je organizovala Ambasada Crne Gore u Ukrajini, a prisustvali su i Nj.E. Ljubomir Mišurović, ambasador Crne Gore u Ukrajini, Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije, kao i predstavnik Aerodroma Crne Gore.