Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Deseti festival investicija - FREI održava se od 13. do 16. maja u Budvi

Najava: Deseti festival investicija - FREI održava se od 13. do 16. maja u Budvi
Datum objave: 10.05.2019 16:49 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Jubilarni deseti festival investicija i nekretnina FREI 2019 održava se u hotelu „Avala Resort&Villas” u Budvi, od 13. do 16. maja. Programski partner Festivala i ove godine je Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore dok je generalni pokrovitelj manifestacije „Portonovi by Azmont Investments“, Horwath HTL je „Specijalni partner, a prvi put ove godine „Zlatni FREI partner“ je kompanija „Henley & Partners Montenegro“.

Festival će otvoriti ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Ministar Radulović govoriće o investicijama u turistički razvoj Crne Gore dok će ministarka Sekulić govoriti o stimulaciji investicija domaće privrede. Izlaganje će imati i predsjednik Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori Kristof Šoen koji će govoriti o aktivnostima Savjeta u odnosu na poboljšanje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

U okviru festivala biće održane četiri diskusione sesije. Sekretarijat za razvojne projekte nosilac je panela pod nazivom „Ekonomsko državljanstvo – novi kompetitivni adut u privlačenju investicija, Ministarstvo održivog razvoja i turizma organizuje panel diskusiju „Međunarodni konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko riješenje šetališta u Budvi“, Savjet stranih investitora organizuje panel „Poslovno okruženje – mogućnosti, izazovi i put unaprijed“, a kompanija „Horwath“ okrugli sto „Prepreke razvoju luksuznog turizma“.

Drugog dana festivala prezentacije će održati i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić koji će govoriti o investicijama u infrastrukturi kao preduslovu za razvoj sjevernog regiona Crne Gore, kao i i direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović. Takođe, u okviru FREI 2019 Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom organizuje drugo regionalno savjetovanje na temu „Pomorstvo u funkciji turizma“.

Festival nekretnina i investicija – FREI je tematska i selektivna manifestacija o problematici investiranja i razvoja sektora nekretnina. Skup je namijenjen investitorima i komercijalnim kompanijama iz oblasti nekretnina, reprezentima državnih organa, infrastrukturnim preduzećima, predstavnicima međunarodnih institucija, stručnoj i opštoj javnosti.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma