Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Црна Гора изабрана у осам најбољих МИЦЕ дестинација

Саопштење: Црна Гора изабрана у осам најбољих МИЦЕ дестинација
Датум објаве: 23.05.2019 08:42 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Национална туристичка организација Црне Горе представља своју туристичку понуду на највећем специјализованом сајму конгресне индустрије у Франкфурту.

Према годишњем извјештају „ПРО СКY“- њемачке међународне корпорације специјализоване за оцјену дестинације у дијелу МИЦЕ (меетинг инцентиве, конгресс, евентс) туризма, а на основу оцјене 450 европских професионалаца из конгресне индустрије, Црна Гора нашла се међу осам најбољих МИЦЕ дестинација за 2019. Годину. Тим поводом, током сајма уручена је награда „ПРО СКY ДЕСТИНАТИОН АWАРД 2019“.

Интересовање за Црну Гору у овом сегменту понуде из године у годину биљежи континуирани раст. На основу до сада организованих и уговорених догађаја до краја године очекује се пораст не мањи од 10% у односу на претходну годину.

Током три дана овог сајма на штанду Црне Горе одржано је преко стотину састанака са организаторима догадјаја са емитивних тржишта Њемачке, Русије, Пољске, Велике Бртаније, Француске, Америке и др. на којима је представљена понуда дестинације и могућности за организацију догадјаја у Црној Гори.

„ИМЕX“, један од најзначајнијих европских сајмова конгресне индустрије, пословних и инцентиве (мотивационих) путовања, одржава се од 21. до 23. маја 2019. године у Франкфурту. Сајам је окупио око 14.000 пословних посјетилаца, од тога 3.500 излагача из 160 земаља. Већина заинтересованих хостед буyера(купаца) МИЦЕ догађаја, присутних на овоме сајму су са тржишта Њемачке, САД, Велике Британије, Француске, Русије, Скандинавских земаља и др.

На штанду Црне Горе своју понуду презентовали су и Локална туристичка организације Будве, Монтенегро Старс Хотел Гроуп, хотел Авала Ресорт анд Виллас, хотел Лазуре Хотел & Марина, Тхе Цхеди Лустица баy, агенције Монтенегро тоурист сервице, Еxплорер и Монтенегро Ин Стyле.


ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе