Manja slova Veća slova RSS
>

Saopstenje: Počeo 64.sastanak UNWTO Komisije u Zagrebu

Saopstenje: Počeo 64.sastanak UNWTO Komisije u Zagrebu
Datum objave: 28.05.2019 21:51 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

64. sastanak UNWTO Komisije za Evropu (CEU) održava se od 28. i 29. maja 2019. godine u Zagrebu, Hrvatska, a sastanak će biti praćen tematskom radionicom o rastu, inovacijama i partnerstvu u turizmu. Sastanak su otvorili Zurab Pololikashvili, generalni sekretar Svjetske turističke organizacije (UNWTO) i Andrej Plenković, premijer Republike Hrvatske.

Sastanku pristvuju predstavnici preko 40 država, a koje predstavljaju visoki zvaničnici nadležni za turizam, zainteresovane strane iz privatnog sektora, kao i predstavnici akademske zajednice i privrednih komora. U okviru ovog sastanke će se održati izbori za članstvo u tijelima Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za region Evrope.

Delegaciju Ministarstva održivog razvoja i turizma, na 64. sastanku Komisije za Evropu, čine Olivera Brajović, v.d. generalne direktorke za razvoj konkurentnosti i investicije u turizmu i Milena Mijajlović, šefica kabineta ministra i kontakt tačka za UNWTO.
Crna Gora je postala punopravna članica UNWTO u novembru 2007. godine, na 17. zasijedanju Generalne skupštine Svjetske turističke organizacije UN-a. Od učlanjenja u UNWTO Crna Gora je posvećena poštovanju principa i ispunjenju ciljeva UNWTO. Osnovna uloga UNWTO-a je da bude globalni forum za turističku politiku i druga pitanja povezana s turizmom.

UNWTO ima 158 punopravnih članica, dok je šest pridruženih ili i više od 500 pridruženih članica iz javnog i privatnog sektora te dva posmatrača.