Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Свечано отворен Хотел Фалкенстеинер Монтенегро

Саопштење: Свечано отворен Хотел Фалкенстеинер Монтенегро
Датум објаве: 27.06.2019 11:51 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма
Министарство одрживог развоја и туризма

Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић синоћ је у Будви отворио Хотел „Фалкенстеинер Монтенегро“.

Министар Радуловић истакао је да је некадашњи хотел „Qуеен оф Монтенегро“ био перјаница туризма не само будванске ривијере већ и читаве Црне Горе, те изразио увјерење да га сада са брендом „Фалкенстеинер“-а очекују бољи дани.

„Било је доста знакова питања када смо кренули са реализацијом прије годину дана, али смо заједнички прошли све изазове и вечерас смо овдје сви заједно, са још једним великим брендом, са близу 240 смјештајних јединица и 500 кревера, и близу очекиваних 50 00 посјетилаца до краја године.

Он је напоменуо да је Црну Гору прошле године посјетилио 2,2 милиона туриста, који су остварили готово 13 милиона ноћења, што је 400 000 више у односу на 2016. годину.

„Уколико се по јутру дан познаје, ова сезона биће знатно боља од претходне. Током прва четири мјесеца у колективном смјештају имамо раст од 40 посто, што у апсолутним бројевима износи 64 000 туриста а то је два пута више гостију него што смо имали 2014“., поручио је Радуловић.

Министар Радуловић захвалио се посвећеном тиму у Министарству одрживог развоја и туризма, који је током протекла четири мјесеца категорисао скоро 54 објекта, а током протекле двије и по године отворио 4500 нових лежајева који омогућавају овакав раст. Како је истакао, Црна Гора стабилно корача ка бројци од 100 нових отворених објеката до краја ове године.

Регионални директор компаније „Фалкенстеинер Хотелс анд Ресиденцес“ за Црну Гору и Србију Александар Василијевић захвалио се на подршци свих партнера који су учествовали у реализацији овог пројекта, Министарству одрживог развоја и туризма, локалној заједници и ОТП банци.