Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Turistički proizvod aktivnog turizma predstavljen medijima iz Srbije

Saopštenje: Turistički proizvod aktivnog turizma predstavljen medijima iz Srbije
Datum objave: 24.07.2019 08:10 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovali su studijsku posjetu predstavnika medija iz Srbije, u periodu od 21-25. jula. u cilju upoznavanja tržišta Srbije sa ponudom aktivnog turizma.

Riječ je o predstavnicima televizija „RTS“, „Pink“ i „Happy“, novinske agencije „Tanjug“, dnevnih novina „Blic“, „Politika“, „Informer“, „Kurir“, „Alo“, „Srpski Telegraf“ i portala „B92“.

Za novinare je organizovana posjeta „Dolcinium Kajt Surf“ klubu gdje su imali priliku da se upoznaju sa kajt surfingom na jednoj od najljepših plaža ulcinjske rivijere.

Kada je u pitanju turistički proizvod aktivnog turizma barske opštine, novinarima je organizovan kanjoning kroz kanjon rijeke Bunar (Rikavac), a u nastavku posjete ih očekuje tura terenskim vozilima kroz najljepše predjele panoramske rute „Između dvije čarobne obale.“ Tokom boravka u Baru predstavnici medija su prisustvovali izvođenju predstave „Don Kihot“ u okviru Barskog ljetopisa.

Novinari iz Srbije imaće priliku da se upoznaju i sa ponudom sjevera Crne Gore, kada je u pitanju ovaj vid turizma za njih će biti organizovan rafting na rijeci Tari i boravak u kampu.

Ova studijsku posjeta realizovana je sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji, a uz podršku lokalnih turističkih organizacija Bara i Ulcinja.