Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Дан црногорског туризма у Цељу и Љубљани

Саопштење: Дан црногорског туризма у Цељу и Љубљани
Датум објаве: 12.09.2019 08:42 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

У оквиру „Дана Црне Горе у Словенији“, Министарство одрживог развоја и туризма и Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са Амбасадом Црне Горе у Словенији и локалним туристичким организацијама, организовали су “Дан црногорског туризма” у Цељу и Љубљани.

Током Међународног сајма предузетништва у Цељу, на којем Црна Гора учествује као земља партнер, директорица НТО ЦГ Жељка Радак Кукавичић предствила је црногорску туристичку понуду са посебним акцентом на активном туризму, док су представници локалних туристичких организација представили своје градове кроз богат и разноврстан културно-умјетнички програм. Наступиле су мажоретке из Херцег Новог, Градска музика Будве, фолклорна друштва из Бара и Улциња, карневалске маске из Котора и клапа “Асса Воце” из Подгорице.

Директорица НТО ЦГ, Жељка Радак Кукавичић,позвала је грађане Словеније да дођу на одмор у Црну Гору гдје их током цијеле године очекује разноврсна понуда са преко 250 манифестација од којих ће се неке одржати у наредном периоду.

“На овом тржишту , оно на што стављамо посебан акценат је понуда за постсезону, и свакако дочек Нове Године, зимска сезона. Чини ми се да гости са овог тржишта, када долазе у Црну Гору све више преферирају активан одмор у природи тако да смо и овом приликом презентовали понуду која се односи на сегмент пјешачења и бициклизма, кајак, рафтинг, кањонинг и велики број манифестација. Подјсетићу да смо до сада у Црној Гори организовали преко 250 манифестација, а велики број њих је још пред нама.” истакла је Радак Кукавичић.

Она се осврнула и на наступ туристичке привреде у Словенији, али и на добру авио повезаност која је побољшана у претходном периоду.

“Важно је рећи да је црногорска туристичка привреда искористила прилику да презентује оне понуде цијена које су сада интересантне за постсезону. Постоји јако добра авио повезаност између Црне Горе и Словеније, имамо дневне летове на релацији Подгорица- Љубљана, чиме са та комуникација побољшала. Ове године, имајући у виду да је ово сајам привреде, поред туристичке понуде своју понуду презентују и пољопривредни произвођачи. Ту су бројни поризвођачи месних производа , сира, а с обзиром да је овогодишња кампања под називом " Добро.Боље.Домаће", овдје у Словенији се показало да је тај спој туризма и пољопривреде нешто што је додатна вриједност нашој туристичкој понуди.

Гости када дођу у ЦГ , поред прелијепе природе коју имамо, оно што јако добре памте су укуси и мириси, и управо су овдје у прилици да пробају наше домаће производе, и да се додатно инспиришу да дођу и дио одмора проведу у Црној Гори. “ казала је она.

Црногорски туризам посебно се промовише и у Љубљани, у оквиру “Дана Црне Горе у Љубљани” који се одржавају упоредо са цељским сајмом. “Дан црногорског туризма у Љубљани” одржава се у поподневним часовима на тргу у Стртјаревој улици, гдје ће такође, кроз забавни програм који су припремиле локалне туристичке организације Улциња, Бара, Будве, Тивта, Котора, Херцег Новог и Подгорице, бити представљена црногорска култура и традиција.


ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе