Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Spriječeno bespravno izvođenje građevinskih radova na dva lokaliteta u Ulcinju

Saopštenje: Spriječeno bespravno izvođenje građevinskih radova na dva lokaliteta u Ulcinju
Datum objave: 09.12.2019 16:28 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Zajedničkom akcijom inspektora urbanističko-građevinske inspekcije i inspektora Uprave za inspekcijske poslove, uz asistenciju policije, u nedjelju, 8. decembra 2019. godine, spriječeno je bespravno izvođenje građevinskih radova na dva lokaliteta u Ulcinju. U pitanju je bespravna nadogradnja postojećeg turističko-ugostiteljskog objekta u ulici Ivana Milutinovića u naselju Pinješ 2, kao i izgradnja bespravnog objekta na prostoru maslinade Bašbuljuk.

U drugom slučaju, riječ je o lokalitetu na kojem je tokom 2018. godine u požaru velikih razmjera stradalo preko 1000 stabala maslina i na kojem su tokom novembra 2019. godine evidentirane aktivnosti na pripremi terena za gradnju. Pravovremenom akcijom inspekcijskih organa, kojima je asistenciju pružila i policija, spriječene su građevinske aktivnosti, koje su započete istog dana u jutarnjim časovima, i donijeto je Rješenje o rušenju objekta.

Službenici Sektora kriminalističke policije-Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala su u saradnji sa službenicima Opštine Ulcinj 9. decembra podnijeli krivičnu prijavu protiv lica Sulejman Brašnjanin zbog počinjenog krivičnog djela građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Bespravne građevinske aktivnosti tokom proteklog vikenda uočene su i u naselju Krašići u Opštini Tivat, gdje je asistenciju urbanističko-građevinskoj inspekciji pružila Komunalna inspekcija Opštine Tivat, na koji način je spriječena devastacija u zoni morskog dobra.

Ovom prilikom želimo da podsjetimo javnost da je gradnja bez posjedovanja zakonom propisane dokumentacije i prijave građenja krivično djelo, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina.