Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Realizacija projekta izgradnje Eko-efikasne zgrade u Podgorici u fokusu saradnje sa Republikom Italijom

Saopštenje: Realizacija projekta izgradnje Eko-efikasne zgrade u Podgorici u fokusu saradnje sa Republikom Italijom
Datum objave: 23.11.2016 15:34 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Na osnovu Tehničkih sporazuma o realizacije II faze projekta Eko-efikasne zgrade u Podgorici i o Crnogorsko-italijanskom fondu za životnu sredinu (EMIF), potpisanih u Rimu 14. oktobra 2016. godine, Vladi Crne Gore, odnosno Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Vlade Republike Italije donirala je dodatnih 4,000,000 EUR za izgradnju Eko-efikasne zgrade u Podgorici, jednog od najznačajnijih projekata u okviru bilateralne saradnje dvije države.

Delegacija Ministarstva zaštite životne sredine, kopna i mora Republike Italije boravila je u ponedeljak, 21. novembra 2016, u radnoj posjeti Crnoj Gori kada je održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma i Direkcije javnih radova za pregled tenderske dokumentacije za izgradnju II faze Eko-efikasne zgrade u Podgorici.

Tokom radne posjete, prezentovana je tenderska dokumentacija za izgradnju II faze Eko-efikasne zgrade od strane Direkcije javnih radova. Dodatno, svi akteri, uključeni u realizaciju projketa, su upoznati sa obavezama i aktivnostima koje je neophodno sprovesti u cilju realizacije tenderskog postupka. Takođe, radi jasnijeg pregleda okvira po kojima će se aktivnosti u narednom periodu odvijati pripremljen je i usvojen Plan rada sa jasno definisanim rokovima.

Nakon predstavljanja dokumentacije i Plana rada , zaključeno je da je potrebno da se u narednom periodu nastavi intenzivan rad na finalizovanju tenderske dokumentacije u cilju što skorijeg nastavka implementacije projekta.