Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Одржан семинар о моделирању у климатским промјенама

Саопштење: Одржан семинар о моделирању у климатским промјенама
Датум објаве: 08.07.2016 10:10 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Представници Министарства одрживог развоја и туризма, Директората за климатске промјене, присуствовали су регионалном семинару о моделирању у области климатских промјена, употребом софтверског рјешења ЛЕАП.

Учесници регионалног семинара, осим представника Министарства одрживог развоја и туризма, Министарства економије и Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, били су представници релевантних институција из Босне и Херцеговине као и ЕЦРАН есперти.

Циљ регионалног тренинг семинара о моделирању у области климатских промјена употребом софтверског рјешења ЛЕАП, обезбиједио је размјену знања и искуства између земаља региона и подизање капацитета представника институција Црне Горе и БиХ у планирању и употреби овог софтверског рјешења. Процес хармонизације националног законодавства са ЕУ прописима и политикама, у области климатских промјена налаже континуирану потребу јачања капацитета релевантних институција. Активности Директората за климатске промјене су стога усмјерене ка унапређењу постојећег стања у овој области.

Учешће на радионици је омогућило унапређење раније стечених знања, идентификацију и елиминисање потенцијалних слабих тачака у знањима учесника.