Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Анализирани елементи за израду Закона о заштити климе

Саопштење: Анализирани елементи за израду Закона о заштити климе
Датум објаве: 22.07.2016 14:46 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма од 18-22 јула 2016. године, организовало је ТАИЕX експертску мисију, са циљем интезивирања активности на усаглашавању националног законодавства са правном тековином Европске уније у области климатских промјена.

Циљ посјете, организоване у сарадњи са ТАИЕX инструментом ЕУ подршке, је била детаљна анализа кључних елемената потребних за израду нацрта Закона о заштити климе, са посебним фокусом на правну тековину система Европске уније за трговину емисијама - ЕУ ЕТС, као и дефинисање полазног рјешења и садржаја овог акта. Такође, утврђене су смјернице за регулаторни, административни и институционални оквир, које ће осигурати успостављање функционалног ЕТС система у Црној Гори у наредне три године.

Експертску мисију је водила гђа Зорана Комар, подсекретар у Министарству животне средине и просторног планирања Републике Словеније.

Мисија је допринијела подизању свијести и размјени знања, путем консултативног процеса са кључним актерима који ће у наредном периоду учествовати на изради предлога Закона о заштити климе.