Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Директорат за климатске промјене

Саопштење: Директорат за климатске промјене
Датум објаве: 09.09.2016 17:27 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Представници Министарства одрживог развоја и туризма, Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, Министарства пољопривреде и руралног развоја, Главног града Подгорица и Института за јавно здравље, су 5. септембра 2016. године у Скопљу присуствовали завршном семинару у области прилагођавања на климатске промјене, у оквиру регионалног пројекта, мрежа за приступање у области животне средине и климатских промјена ЕЦРАН (Енвиронмент анд Цлимате Регионал Аццессион Нетwорк).

На поменутој радионици одржано је више презентација које су дале преглед тренутног стања и приоритета у области прилагођавања на климатске промјене од стране представника Албаније, Босне и Херцеговине, Македоније, Србије, Турске. Такође радионици су присуствовали представници Генералног директората за климатску акцију (ДГ ЦЛИМА), док је испред Црне Горе презентер био представник Министарства одрживог развоја и туризма.

Овим семинаром пројекат ЕЦРАН и активности у оквиру Радне групе за прилагођавање на климатске промјене су завршене. Пројекат је дао значајан допринос у развоју капацитета наших институција као и у унапређењу раније стечених знања учесника. Министарство је на протеклом догађају исказало позитиван став у односу на могући наставак регионалних активности у оквиру новог пројекта, који би био подржан од стране Европске комисије.