Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Црногорска туристичка понуда представљена у Приштини

Саопштење: Црногорска туристичка понуда представљена у Приштини
Датум објаве: 22.04.2016 10:52 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Данас је у Приштини у оквиру наступа на сајму туризма „Травел Фаир“ који се одржава 21. И 22. Априла, одржана конференција за медије гдје је представљења туристичка понуда Црне Горе за новинаре и заинтересовану јавност за љетњу сезону 2016. Поред НТО ЦГ понуду, на штанду чији је домаћин Туристицка организација Улцињ, представиле су И туристичке организације Бара, Будве, Тивта и Котора.

Присутне на конферецији је поздравио градоначелник општине Улцињ, г-дин Назиф Цунгу, који је том приликом поменуо да су активности на припреми предстојеце сезоне у великој мјери реализоване, као и да Улцињ спремно доцекује предстојецу сезону. Ове године оцекујемо рекордни број туриста у Улцињу а самим тим и са Косова, имајући у виду да је гостима са Косова, Улцињ једна од омиљених дестинација за одмор, нагласио је г-дин Цунгу.

Директорица ЛТО Улцињ Зана Сарван, истичући традиционално добре односе, упознала је присутне са новим туристицким садрзајима Улциња који су из године у годину квалитенијии И цијенама смјестаја које су на прослогодисњем нивоу.

Представницима медија обратили су се предсједник скупстине опстине Улцињ Лоро Нрекиц, представник Министарства одрживог разовоја и туризма и НТОЦГ Суад Дјеловиц И Бернарда Москов испред Туристичке организације Тиват. Истакнут је тренд раста броја посетилаца са Косова у задње двије године који је И најбољи показатељ да је понуда Црне Горе све висе атрактивна за градјане Косова. Сарадња се остварује не само кроз посјете туриста већ И кроз реализацију заједницких пројеката у области туризма у оквиру прекограницне сарадње. Учесници конференције позвали су грађане Косова да своје годишње одморе проведу на Јадранском мору или на црногорским планинама, етно селима и националним парковима, указујући на одличну саобраћајну повезаност, приступачне ције и много богатију И разноврснију понуду.

Новинари су, постављајући бројна питања и у посебним интервјуима за свој информативни програм, показали велико интересовање када је у питању понуда као и за цијене услуга током овогодишње сезоне, процедуре преласка границе и путну инфраструктуру.


ПР служба Националне трустичке организације Црне Горе