Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Одржана сједница скупштине Националне туристичке организације

Саопштење: Одржана сједница скупштине Националне туристичке организације
Датум објаве: 16.05.2016 19:21 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Данас је у Подгорици одржана сједница Скупштине Националне туристичке организације Црне Горе којом је предсједавао предсједник НТО ЦГ и министар одрживог развоја и туризма Бранимир Гвозденовић.

Чланови Скупштине НТО ЦГ, поред осталог, размотрили су и усвојили Годишњи финанасијски извјештај за 2015. годину. НТО ЦГ је реализовала близу 100% Програмом утврђених активности које се односе на промоцију туристичке понуде Црне Горе, кроз различите маркетинг канале, у земљи и иностранству. Настављена је добра сарадња са локалним туристичким организацијама и туристичком привредом што значајно доприноси да се из године у годину побољшава имиџ и препознатљивост Црне Горе као туристичке дестинације на међународном тржишту и остварују позитивни трендови у туристичком промету. Акивности су реализоване у складу са Финансијским планом који је пројектован на основу износа средстава који је опредијељен државним буџетом и процијењеног износа сопствених средстава.

Чланови скупштине закључили су да је прошлогодишња сезона у потпуности задовољила зацртане пројекције, остварен је раст прихода и туристичког промета са емитивних тржишта, а повећан је и број летова и превезених путника. Изразили су очекивања да ће подједнако добра бити и туристичка сезона у 2016. години имајући у виду активности које су реализоване на припреми сезоне и позитивне резултате остварене у првом кварталу текуће године.

У складу са Статутом НТО ЦГ, а на основу гласова делегата, изабрани су и нови чланови Извршног одбора НТО ЦГ, представник Владе Црне Горе Ахмед Зајмовић и директорица Хотелске групе Будванска Ривијера Катарина Кажанегра.

Скупштина је највиши орган управљања Националне туристичке организације Црне Горе и у њеном саставу су, поред представника Владе Црне Горе и локалних туристичких организација, представници привреде, јавних институција које су повезане са туризмом, као и високошколских образовних институција из области туризма.

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе