Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: „Црна Гора – све што ти срце пожели” на манифестацији Београдски манифест

Саопштење: „Црна Гора – све што ти срце пожели” на манифестацији Београдски манифест
Датум објаве: 28.05.2016 17:53 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризмаУ оквиру роад схоw кампање по већим градовима Србије, туристичка понуда Црне Горе представља се на Београдском манифесту од 27-29. Маја, на Калемегдану. Кампања “Све што ти срце пожели” привукла је пажњу многобројних посјетилаца и медија који имају могућност да се на штанду НТО ЦГ информишу о туристичкој понуди за љетњу сезону.

Кроз двије програмске цјелине ,Култур шок и Традиционал заједно са Националном туристичком организацијом Црне Горе представљају се локалне туристичке организације Херцег Новог, Тивта, Будве, Бара и Подгорице. Представници туристичких организација овом приликом презентовали су програме манифестација и разноврсних активности које очекују туристе током љетњих мјесеци широм наше земље. Хотелска група Будванска ривијера припремила је интересантне пакет аранжмане са попустима за рани боокинг.

У оквиру Култур шока представљају се неке од манифестација: СоутхернСоул Фестивал (30. јун – 3. јул, Улцињ); Лаке фест (4-7. Август) и Бедем Фест (25 - 27. Август), Никшић; Суммер Танго цамп који се одржава од 29. јула до 14. августа у Колашину; Сеа Данце фестивал, 14-18. јул; Град театар Будва са једном од представа, јул и август.

На бини Традиционал ТО Будва органзује промоцију Пучке феште коју прати дегустација рибљих спцецијалитета. ТО Тиват представља "Фестивал уличних перформера" који се по први пут одржава у Тивту од 28. - 30. јула. Када су у питању манифестације које очекују туристе у Херцег Новом на Београдском Манифесту промовише се фестивал опере „Опероса“ који се по први пут одржава током јула и августа (3. јула и 17-21. августа) и Гуитар арт суммер фест који се одржава од 10. до 15. Августа. Допринос промоцији Херцег Новог, као омиљене дестинације гостију са овог тржишта, употпунило је и приказивање траилера филма „Игла испод прага“ Ивана Мариновића.

Посебна пажња ове године посвећена је Гастрономским манифестацијама у оквиру Манифеста. На штанду НТО ЦГ посјетиоци имају прилику да дегустирају црногорски пршут, сир, маслине, приганице, мед, производе Плантажа “!3. јул”. Наступу црногорских привредника посбну драж дали су барски маслинари и црмнички винари који својим производима привлаче пажњу посјетилаца.

Такође, оно што је обрадовало посјетиоце црногорског штанда је организовање наградне игре током које су додијељене вриједне награде. Посебна атракција на Калемегдану је брендирани балон са логом НТО из којег се из ваздуха могу посматрати дешавања на Манифесту.

Током трајања Манифеста ТО Подгорица организовала је вече Подгорице у Београду.

Промоцију туристичке понуде Црне Горе прате бројни штампани и електронски медији. Гостовањем у јутарњем програму ТВ Н1, изјавама за ТВ Хаппy и РТС, директорица НТО Жељка Радак Кукавичић приближила је разноликост туристичке понуде приморја и планинског региона свима онима који нијесу у могућности да посјете Београдски манифест.

Процјена је да ће ова манифестација привући више од 100.000 посјетилаца. Учесници Манифеста су Мађарска, Тунис, Турска, Бугарска, Македонија, Република Српска и дестинације у Србији.

ПР СЛУЖБА НАЦИОНАЛНЕ ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ