Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Министар Бранимир Гвозденовић посјетио црногорски штанд на Београдском манифесту

Саопштење: Министар Бранимир Гвозденовић посјетио црногорски штанд на Београдском манифесту
Датум објаве: 29.05.2016 18:36 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министар одрживог развоја и туризма Бранимир Гвозденовић посјетио је црногорски штанд на манифестацији „Београдски манифест“ која се одржава на Калемегдану.

Приликом посјете штанду НТО ЦГ министар је истакао значај представљања туристичке понуде на начин који је доступан грађанима Београда и Србије. Како је рекао поред понуде по којој је Црна Гора већ препозната, на један нов начин су представљене црногорске манифестације и фестивали које су већ препознате и које окупљају знатан број гостију из региона и шире. Изразио је задовољство да су се промоцији придружили поред локалних туристичких организација и хотелијера и произвођачи црмничког вина и барских маслина. “Поред квалитетних смјештајних капацитета и укупне инфраструктуре значајан прогрес постигли смо и у погледу квалитета и броја манифестација и фестивала који се организују током цијеле године, те на тај начин доприносе бољој посјећености у пред и пост сезони. За наредну годину биће припремљен план свих манифестације за период 2017-2020 год. који ће бити презентован на посебном сајту припремљеном за ту намјену.” казао је Гвозденовић.

С обзиром да је Црна Гора једна од омиљених дестинација за туристе из Србије, вјерујемо да ће ова туристичка сезона премашити резултате које смо забиљежили у рекордној 2015 години, у којој је са тржишта Србије Црну Гору посјетило преко 370 хиљада туриста који су остварили око 2, 9 милиона ноћења.

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе