Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Потписивање споразума у туризму са Бугарском – планирано формирање мјешовите комисије и бројни заједнички пројекти

Датум објаве: 13.06.2016 15:38 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


Потписивање споразума између Црне Горе и Бугарске о сарадњи у области туризма биће одржано сјутра, 14. јуна, са почетком у 19:50 часова, у Херцег Новом, хотел Ди палма (Градска кафана), уочи почетка велике регионалне туристичке конференције Дестинација као бренд. У 20:00 часова, поводом Потписивања, биће дате изјаве за медије.

Изјаве ће дати:
Министар одрживог развоја и туризма Бранимир Гвозденовић
Министарка туризма Бугарске Николина Ангелкова

Перспектива партнерства Црне Горе и Републике Бугарске је изузетно добра и то, прије свега, због комплементарности привредних потреба и обостране опредијељености за продубљивање економске повезаности. Могућности за сарадњу су многобројне. Само у периоду јануар-април 2016. Црну Гору је посјетило 15,2% више бугарских туриста, који су остварили 6,15 % више ноћења у односу на исти период 2015.

Потписивањем овог споразума интензивираће се сарадња у области туризма, укључујући размјену информација, промоцију, експертску сарадњу, мјере за охрабривање инвестиција, организовање студијских путовања новинара и туристичких посленика, развој еко-туризма, увезивање пољопривереде и туризма и др. Посебно важно је да ће се, управо на основу Споразума, успоставити Мјешовита радна група наше двије земље.

Потписивање се организује уочи регионалне конференције Дестинација као бренд у организацији Црногорског туристичког удружења (ЦТУ), Балканске алијансе хотелских асоцијација (БАХА) и Удружења хотела и ресторатера Србије (ХОРЕС). Конференција ће почети такође сјутра, 14. јуна, Херцег Нови, Градска кафана, у 20:30 часова. Агенда у прилогу.

Међународна конференција о регионалној сарадњи