Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: У Црној Гори тренутно борави око 3% више туриста у односу на исти период прошле године

Саопштење: У Црној Гори тренутно борави око 3% више туриста у односу на исти период прошле године
Датум објаве: 15.07.2016 16:37 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Према подацима локалних туристичких организација у Црој Гори тренутно борави око 3 % више туриста у односу на исти период претходне године.

Подаци са граничних прелаза, аеродрома, тунела Созина, број пловила у лукама наутичког туризма и број посјетилаца у Националним парковима говоре о одличној посјећености у претходних недјељу дана.

Будва је ових дана епицентар забаве. Јуче је почело треће издање Сеа данце фестивала, а у синоћном спектаклу електронске звијезде Скрилелеx уживало је око 33 000 посјетилаца. Током три дана фестивала организатори очекују око 70 000 посјетилаца, а ове године највећи број посјетилаца долази из земаља Западне Европе. Поред гостију из Велике Британије, Холандије и земаља региона примјетно је повећање броја посјетилаца из Грчке, Турске, Русије, Пољске, Аустралије, Француске и Шпаније.

Свакодневне културно забавне манифестације у широм Црне Горе ће до краја љета употпунити богату туристичку понуду. Седми по реду Афтер Беацх партy фестивал почео је данас, 15.јула и трајаће до 15.августа. На преко 20 плажа, дуж црногорског приморја, позната ДЈ имена биће задужена за добар провод. У Бару је 12. јула концертом Сергеја Цетковица званицно почело Љето са звијездама, а све љубитеље добре музике већ 22. јула очекује наступ познате хрватске кантауторке Нине Бадрић. У Херцег Новом овог викенда сви посјетиоци ће имати прилику да уживају у Градском дефилеу са мажореткама, док ће у Тивту у оквиру манифестације Љето доброг укуса вечерас бити одржан концерт Ниггора. У Котору је 13. јула отоворена манифестација Дон Бранкови дани музике, па су бројни љубитељи класичне музике уживали у концерту фестивалског оркестра под диригентском палицом маестра Мирослава Хомена. Ова манифестација ће трајати до 16. августа. У главном граду у оквиру Подгорицког културног љета у току је пети Међународни фестивал фолклора дјеце и младих ,,Скочи коло да скочимо”. На сјеверу наше земље у току су манифестације Беранско културно љето као и Филмски фестивал Фрог на Жабљаку.

Цалл Центар Националне туристичке организације 0 8000 1300 који је на располагању туристима за све информације, сугестије, притужбе и похвале, забиљежио је у току ове седмице (08.-15.јул) укупно 50 позива, од чега се 30 позива односило на притужбе, док се 20 позива односило на тражење информација. Већина пристиглих притужби односила се на отпад и депоније, нељузабност особља, граничне прелазе, нечистоћу плажа, непоштовање плажног реда и правила 50/50 које се односи на плажни мобилијар, нелегално издавање смјештаја,"дилере" соба и то посебно у Сутомору и Улцињу. Највише притужби пристигло је из општина Херцег Нови, Бар и Будва.

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе