Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Учесници манифестације „Србија у ритму Европе“ боравили у Херцег Новом

Саопштење: Учесници манифестације „Србија у ритму Европе“ боравили у Херцег Новом
Датум објаве: 25.08.2016 15:40 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Хотел Лигхтхоусе и Градска кафана из Херцег Новог, уз подршку Националне туристичке организације Црне Горе и Амбасаде Црне Горе у Србији, обезбиједили су седмодневни боравак за учеснике дјечије манифестације „Србија у ритму Европе“. У оквиру ове посјете претходних дана су дванаесторо дјеце, узраста од 14- 17 година, и њихова три пратиоца из општине Богатић боравили у Херцег Новом.

На иницијативу Амбасаде Црне Горе у Србији, Националну туристичку организацију Црне Горе посјетио је тим који успјешно реализује пројекат „Србија у ритму Европе“ и који је већ предузео активности да исти реализује у нашој земљи под називом „Црна Гора у ритму Европе“. Дјеца из свих црногорских општина имаће могућност да учествују у овом пројекту, а централна манифестација биће одржана у децембру. Главни медијиски покровитељ манифестације је РТЦГ. Очекује се подршка Амбасада страних земаља које ће бити покровитељи такмичарским екипа.

Манифестација је намијењена дјеци у основним и средњим школама, а циљ је подстицање, развијање, препознавање и очување младих талената, промоција интеркултуралности, толеранције, равноправности полова, поштовање људских права, различитости, сарадње и доживотног учења. У оквиру програма манифестације, организују се бесплатне едукације за дјецу која су саставни дио манифестације. Едукације се реализују у виду 4 различите секције: Хор, Фолклор, модеран плес и соло пјевање.

ПР служба Националне туристичке организације