Мања слова Већа слова РСС
>

Пројекат ''Сва чуда Црне Горе'' представљен на међународној конференцији на Жабљаку

Пројекат
Датум објаве: 14.09.2016 16:09 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Пројекат Министарства одрживог развоја и туризма ''Сва чуда Црне Горе'' представљен је данас стручној и заинтересованој јавности на међународној конференцији ''Одрживи развој планинских подручја – искуства, изазови и перспективе'', која је организована у оквиру пројекта ''валоризација црногорских катуна кроз одрживи развој, пољопривреду и туризам – КАТУН''. Основна идеја пројекта КАТУН је да креира научну базу за коришћење црногорских планинских ресурса, комбиновање традиционалне пољопривреде са развојем туристичких активности и очувањем културног насљеђа.

Директор Дирекције за развој туристичких дестинација Марко Петричевић позвао је присутне да се својим идејама, као физичка и правна лица, прикљуце пројекту да би, у сарадњи са Министарством одрживог развоја и туризма и другим институцијама које дају подршку пројекту (ИРФ, УНДП), открили неоткривено, афирмисали неафирмисано и тако створили нове туристичке локалитете и проширили црногорску туристичку понуду.

Петричевић је нагласио да овај пројекат даје подстицај локалном предузетништву, новим бизнис идејама које треба да омогуће да туристички производ Црне Горе буде диверзификован, како у садржајном тако и у географском смислу. Пројекат Сва цуда Црне Горе данас је такође додатно представљем заинтересованима у Шавнику у присуству представника Локалне и Националне туристичке организације. Следећа промоција пројекта планирана је у хотелу Будва у патак 16. септембар са поцетком у 10 х.

На сајту www.свацуда.ме можете пронаћи све информације везане за пројекат, као и образац за пријаву.