Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Представљена туристичка понуда Црне Горе у Паризу

Саопштење: Представљена туристичка понуда Црне Горе у Паризу
Датум објаве: 21.09.2016 15:53 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са Министарством одрживог развоја и туризма, представницима туристичке привреде и стратешким партнерима представља туристичку понуду Црне Горе на 38. Међународном сајму туризма ИФТМ Топ Реса 2016, који се одржава у периоду 20.-23. септембар у Паризу.

ИФТМ Топ Реса највећи је Б2Б сајам у Француској и представља одличну платформу за успостављање нових и одржавање пословних контаката са туроператорима и уговарање послова за наредну годину.

Генерална директорка у Министарству одрживог развоја и туризма, Оливера Брајовић и представици НТО ЦГ су имали више састанака са туроператорима и интервјуа за тамошње медије и блогере (ИФТМ Даилy, Qуотидиен де Тоурисм, Тхомас Цоок, Трипадвисор, и-треккинг.нет, мy-wилдлифе.цом, Воyаге Приве), који су показали интересовање за широк спектар туристичке понуде, безбједност, начин доласка, понуду током цијеле године како на приморју тако и на сјеверу земље.

ХГ Будванска ривијера са дугогодишњим партнерима из Француске агенцијама Продинтур и МТО Травел, обновила је уговоре о закупу капацитета хотела Палас и Цастелластва и за 2017. годину, те се од краја марта до октобра 2017. године очекује пораст броја туриста са овог значајног емитивног тржишта. ХГ Монтенегро Старс за следећу годину најављује, након пар године паузе, наставак сарадње са Лоок Воyаге који ће закупити капацитете хотела Сплендид и Монтенегро. Монтенегро Аирлинес обновио је сарадњу са Тхомас Цоок Француска и другим туроператорима, и за 2017. годину најављују већи број путника из Париза и Лиона.

Представници привреде су имали и разговоре са постојецим и заинтересованим новим партнерима око закупа капацитета и посјете група у току љетње и зимске сезоне.

Тржиште Француске је значајно за Црну Гору, биљежи се позитиван тренд интересовања и константан раст долазака и ноћења са овог тржишта у претходном периоду. У 2015. години у Црној Гори боравило је преко 45 хиљада туриста из Француске и остварили су преко 233 хиљаде ноċења, што у последње три године представља раст од укупно 25% . Тренд раста је примјетан и ове године, за седам мјесеци број туриста из Француске је већи за 8% у односу на исти период прошле године. У току ове године организован је и боравак неколико група француских медија и агената у Црној Гори.

На црногорском штанду поред НТО ЦГ и Министарства одрживог развоја и туризма, учествују и своју понуду представљају ЛТО-и Будве, Бара и Котора, ХГ Будванска ривијера, ХГ Монтенегро Старс, Хотел Регент Порто Монтенегро, Бепплер & Јацобсон Монтенегро, Луминалис Евентс ДМЦ, МТО Травел и Монтенегро Аирлинес.

Сајам ИФТМ Топ Реса одржава се у периоду од 20. до 23. септембра, учествују излагачи из 160 дестинација, преко 1000 представника медија и по најавама окупиће до 35.000 посјетилаца.

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе.