Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан први састанак жирија за пројекат ,,Сва чуда Црне Горе"

Одржан први састанак жирија за пројекат ,,Сва чуда Црне Горе"
Датум објаве: 18.10.2016 15:25 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Први састанак стручног жирија који ће вредновати пријаве за пројекат ,,Сва чуда Црне Горе" одржан је данас у просторијама Министарства одрживог развоја и туризма.

Састанку је присуствовао и министар одрживог тазвоја и туризма Бранимир Гвозденовић који је поздравио присутне и пожелио им срећан рад.

- Представља ми велико задовољство што сте прихватили учешће у овако несвакидашњем пројекту од великог значаја за црногорски туризам који је препознат као мотор развоја наше економије. Изузетно ми је драго што је оваквим саставом остварена синергија непроцјењивог искуства и иновативних идеја младих људи. Као што знате, Влада Црне Горе у сарадњи са стратешким партнерима улаже пуно у унапређење видљивости Црне Горе као посебне и другачије дестинације на Медитерану, што пројекат „Сва чуда Црне Горе’’ и нуди - поручио је Гвозденовић члановима жирија.

Предсједник жирија, историчар Живко Андријашевић поздравио је чланове жирија и истакао велико задовољство јер је дио једног, како каже, заиста стручног тима, који ће вредновати идеје које ће допринијети валоризацији и афирмацији нечега што Црна Гора има.

- Такође ми је задовољство што тиме успостављамо континуитет у систематизацији трагања за новим идејама и тиме дајемо подстицај свим људима у Црној Гори да промишљају на овај начин и да увиђају и откривају оно што је скривено. Ми немамо потребу за измишљањем прича и прошлости, само треба да препознамо оно што имамо. А заиста имамо много тога али немамо систематско, контунирано, посвећено, и стручно бављење оним што је наше наслеђе и традиција. Овај пројекат доживљавам управо као подстицај таквом препознавању - казао је Андријашевић.

Поред предсједника жирија Живка Андријашевића, остали чланови су Радоје Церовић, Раде Љумовић, Марко Петричевић, Јелена Томашевић, Александра Вуковић, Немања Чавловић, Тања Вујовић, Игор Ракочевић, Абаз Диздаревић и Марко Цамај.

Видео материјал је доступан на сајту: www.инфобиро.тв.