Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: ИИ Туристички форум Црне Горе

Саопштење: ИИ Туристички форум Црне Горе
Датум објаве: 20.10.2016 15:57 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Национална туристичка организација Црне Горе у периоду од 19 до 22.октобра у ТН „Словенска плажа“ организује ИИ Туристички форум Црне Горе на којем присуствују представници туристичких организација из земље и региона.

Планирано је да током форума туристички посленици дискутују о темама као што су Управљање туристичком дестинацијом и Развој специфичних туристичких производа у циљу осигуравања “цјелогодишњег” туризма. Интересантним панел дискусијама присуствују еминентни говорници, професори, менаџери и представници привреде и локалних туристичких организација.

Сања Влаховић, министарка науке у Влади Црне Горе је у свом излагању истакла значај секторске сарадње, науке и туризма, чему свједоче бројни интердисциплинарни пројекти из области туризма који су до сада подржани од стране Министарства науке.

Професор Слободан Унковић, истакао је да свака туристичка дестинација била то држава, регија или град, треба да размишља како осигурати дугорочно одржив развој; да зна што је њен прави туристички потенцијал, да има визију и циљеве којима стреми. Битно је, поред неопходних смјештајних капацитета, ићи ка повећању потрошње и искористити све елементе туристичке понуде и радити на међурегионалном повезивању. Истакао је да већу перспективу развоја у будућности посједује планински туризам, у односу на приморје које ће и даље бити у фокусу туристичких путовања.

У име организатора Туристичког Форума, НТО ЦГ, присутнима се обратила и директорица, Жељка Радак Кукавичић. Говорећи о даљим корацима у развоју туризма и туристичког производа указала је на важност новог пројекта, чија се реализација очекује у наредном периоду, као што је израда прве маркетинг стратегије Црне Горе. Такође, у свом даљем излагању истакла је да је за управљање дестинацијом важно уважавати и управљати природним ресурсима и културним атрибутима, укључујући интересе заједнице сваке поједине дестинације. Посао управљања туристичким дестинацијама, данас постаје не само важна него и неопходна претпоставка за конкурентски и одрживи развој туризма.
Прусутне су поздравили и Рената Пинџо, помоћник министра туризма, трговине и телекомуникација Србије и Нада Јовановић, директорица Туристичке организације Републике Српске.

Другог дана Форума говориће се о развоју специфичних туристичких производа као што су МИЦЕ туризам и спортски туризам који значајно утичу на продужење туристичке сезоне. Ове сегменте треба даље развијати и омогућити да Црна Гора заузме бољу позицију на међународном тржишту.

Видео материјал и изјаве учесника можете преузети на www.глобалсофт.ме  
Усер: нто21
Пасwорд: нто21

Национална туристичка организација Црне Горе