Мања слова Већа слова РСС
>

Јавни позив за пројекат ,,Сва чуда Црне Горе“ остаје отворен

Јавни позив за пројекат ,,Сва чуда Црне Горе“ остаје отворен
Датум објаве: 28.10.2016 14:27 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Рок за достављање апликација за пројекта ,,Сва чуда Црне Горе“ званично је затворен јуче, а све пристигле пријаве након закључења рока отвараће се у сљедећем кругу, након што стручни жири изабере пилот пројекте који ће послужити као позитиван примјер свим сљедећим апликантима.

Јавни позив за пројекат ,,Сва чуда Црне Горе” расписан је 17. јула ове године, а до сада је пристигло 246 апликација, што посебно радује, јер је пројекат наишао на добар одзив, како грађана, тако и локалних туристичких организација, али и аутора, водича, планинара итд. Конкурс ће бити стално отворен, како би се листа ,,Сва чуда Црне Горе” из годину у годину допуњавала, а комплетан туристички производ Црне Горе унапређивао.

Након расписивања јавног позива и продужења рока за достављање понуда, промотивни караван ,,Сва чуда Црне Горе” посјетио је велики број црногорских општина, гдје су одржане презентације, којима су присуствовали представници образовних институција, локалних туристичких организација, те туристички посленици и представници медија.

Промотивни караван наишао је на више него позитиван став присутних, који су показали одлучност и жељу да својим идејама допринесу што бољој и успјешнијој реализацији пројекта.

За све пристигле апликације биће додијељене награде и то за прво мјесто 2 000 еура, за друго 1 500 и за треће 1 000 еура. Осим ових, за све прихваћене апликације биће уручене откупне награде у износу од 100, 300 и 500 еура, у зависности од категорије за коју је аплицирано.

Треба имати у виду да овај пројекат није типичан, те комерцијална пројектна компонента није доминирајућа, јер пројекат треба да буде мотивишући механизам за буђење иницијативности у смислу валоризације глобалних и фрагментираних вриједности Црне Горе.