Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Награде за „Сва чуда Црне Горе” биће додијељене на „Wилд Беаутy Аwард 2016“

Саопштење: Награде за „Сва чуда Црне Горе” биће додијељене на „Wилд Беаутy Аwард 2016“
Датум објаве: 01.11.2016 14:48 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Данас је у Министарству одрживог развоја и туризма одржан други састанак стручног жирија који ће вредновати пристигле апликације за пројекат ,,Сва чуда Црне Горе“. Састанку је, поред чланова жирија и логистичког тима, присуствовао и министар одрживог развоја и туризма Бранимир Гвозденовић.


Наиме, чланови жирија усагласили су методологију по којој ће оцјењивати пристигле апликације. До данас су пристигле 252 апликације, од чега је 60 одсто у категорији А, 30 одсто у категорији Б и десет одсто у категорији Ц. Жири је одлучио да, на основу наведених процената, сваки члан појединачно изабере 60 апликација из категорије А, 30 из категорије Б и десет из категорије Ц, које ће на онлајн платформи, а која је у изради, оцјењивати по критеријуму релевантности, оцјенама од један до 10.


Осим методологије оцјењивања, жири је разматрао и питање додјела награда, па је одлучено да награде за пројекат ,,Сва чуда Црне Горе” буду уручене на 12. додјели годишњих награда за допринос квалитету, афирмацији и промоцији туристичке понуде Црне Горе „Wилд Беаутy Аwард 2016“, која ће се одржати средином децембра.

Апликације се сортирају у три категорије и то: а) предлог за уврштење одређеног локалитета на листу „Сва чуда Црне Горе“, са образложењем туристичке атрактивности, б) конкретизоване идеје туристичког оплемењивања нових локалитета и ц) бизнис-иницијативе које подразумијевају спремност апликанта да их, уз субвенције и друге форме институционалне подршке, реализује.