Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе на Међународној туристичкој берзи „WТМ“ у Лондону

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе на Међународној туристичкој берзи „WТМ“ у Лондону
Датум објаве: 08.11.2016 16:28 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризмаЦрна Гора се и ове године, представља са својом туристичком понудом на најзначајнијој међународној туристичкој берзи Wорлд Травел Маркет (WТМ), која се одржава од 7. до 9. новембра у Лондону.

На штанду Црне Горе своју понуду представљају локалне туристичке организације Будве, Бара, Котора, Подгорице, хотели ХГ “Будванска Ривијера”, “Монтенегро Старс Хотел Гроуп”, “Бепплер анд Јацобсон”,“Тхе Qуеен оф Монтенегро” ЦентреВилле Хотел анд Еxпериенцес“, Дуклеy Хотелс анд Ресортс, Регент Порто Монтенегро,и Аеродроми Црне Горе .

Предсједник извршног одбора Предраг Јелушић и директорица Националне туристичке организације Црне Горе Жељка Радак Кукавичић одржали су састанаке са туроператорима и представницима нискобуџетних авио компанија и представницима медија. Такође, црногорски штанд посјетио је Амбасадор Црне Горе у Уједињеном Краљевству Борислав Бановић са својим сарадницима.

Туристичка привреда припремила је за ово тржиште врло интересантне пакет аранжмане за предстојећу љетњу сезону. Поред интересовања туроператора постоји тражња и индвидуалаца и то за сегмент понуде који се односи на активан одмор као и манифестације. На раст тражње са овог тржишта утиче јако добра авио повезаност. Поред националне авио компаније имамо цјелогодишњу линију са Лондоном посредством компаније Раyан аир и током ИАТА сезоне летове из Тивта до Лондона и Манчестера посредством компаније Еасyјет. Потенцијал овог тржишта је јако велики и у фокусу активности црногорске делегације је повећање броја ноћења са овог тржишта, другог по величини у Европи, које је стратешки важно у погледу продужења сезоне у Црној Гори. Према званичним статистичким подацима до краја септембра 33.308 туриста из Велике Британије, што је пораст од 20.5%у односу на исти период прошле године, који су остварили 172.117 ноћења, односно 16.8% више у односу на исти период прошле године.

Импресиониран љепотама Црне Горе британац Роберт Wаинwригхт, сада вец домаћин нашег штанда, током трајања сајамског наступа своје утиске са најљепшим причама о Црној Гри преноси и посјетиоцима сајма.

Међу британским туроператорима и туристичким агенцијама који нуде туристичку понуду Црне Горе у својим програмима су: Адриатиц Адвентурес, Тхомсон, Балкан Холидаyс, Цосмос, Еxплоре Wорлдwиде, Фирст Цхоице, Ингхамс, Сага Холидаyс и др.

Wорлд Травел Маркет у Лондону је један један од водећих глобалних догађаја за свјетску туристичку индустрију, који је ове године окупио око 5.000 излагача из преко 180 земаља свијета, преко 50.000 професионалаца из области туризма и преко 2 000 представника медија.

Промоција Црне Горе ће се наставити на сајму туризма ЦИТМ у Шангају гдје ће Национална туристицка организација у сарадњи са Туристичком организацијом Србије на заједничком штанду представити туристичку понуду.

ПР служба Националне туристичке организације