Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Црна Гора на страницама часописа Даилy стар, Тхе Сун, Тхе Миррор и Манцхестер евенинг неwс

Саопштење: Црна Гора на страницама часописа Даилy стар, Тхе Сун,  Тхе Миррор и Манцхестер евенинг неwс
Датум објаве: 15.11.2016 11:06 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Након посјете Црној Гори, коју су организовали Национална туристичка организација Црне Горе, нискобуџетна компанија еасyЈет, ХГ Монтенегро старс, марина Порто Монтенегро и Луштица баy, студијска група медија из Велике Британије своје утиске презентовала је на овом трзисту кроз више чланака објевљених у најпрестижним свјетским магазинима Даилy стар, Тхе Сун, Тхе Миррор и Манцхестер евенинг неwс.

Црна Гора је на страницама Даилy стара описана као минијатурна балканска земља са величанственим планинама, пејзажима и средњовјековним селима. Ауторка не крије одушевљење рафтингом кроз најдубљи кањон ријеке Таре и уживање у спектакуларним водопадима, пећинама и бујним зеленим врховима.

Сара Бојл ауторка текста о Црној Гори у престизном Тхе Сун-у Стари град Котор описује као слагалицу сачињену од средњовјековних објеката који се налазе на уским каменим стазама. “ Тиркизне воде Котора и спектакуларне планине које га окружују су типичне за Црну Гору, земљу која је сада директно из Манчестера и Гетвика доступна туристима из Велике Британије.“

Аутор текста у Манцхестер евенинг неwс-у пише о Црној Гори као малој земљи која има бројне предности да постане популарна туристичка дестинација за туристе из Велике Британије каква је била прије 30 година. „То је једна од оних срећних малих земаља која има и предивне плаже и планинске ланце, тако да можете са сунчања у пијеску за мање од два сата стићи на скијање у снијегу.” наводи се у тексту Манцхестер евенинг неwс-а.

Нигле Томпсон из часописа Миррор описује Црну Гору као гламурозну дестинацију која са пуним правом постаје једна од најбрже растућих туристичких дестинација у Европи. У свом тексту он не крије одушевљење хотелом Сплендид ресорт & спа и марином Порто Монтенегро коју је оцијенио као највеће “шик” мјесто у земљи.

 Министарство одрживог развоја и туризма    Министарство одрживог развоја и туризма
 Даилy стар             Тхе Сун
     
 Министарство одрживог развоја и туризма    Министарство одрживог развоја и туризма
 Тхе Миррор    Манцхестер евенинг неwс