Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Saopštenje: Crna Gora na stranicama časopisa Daily star, The Sun, The Mirror i Manchester evening news

Saopštenje: Crna Gora na stranicama časopisa Daily star, The Sun,  The Mirror i Manchester evening news
Datum objave: 15.11.2016 11:06 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Nakon posjete Crnoj Gori, koju su organizovali Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, niskobudžetna kompanija easyJet, HG Montenegro stars, marina Porto Montenegro i Luštica bay, studijska grupa medija iz Velike Britanije svoje utiske prezentovala je na ovom trzistu kroz više članaka objevljenih u najprestižnim svjetskim magazinima Daily star, The Sun, The Mirror i Manchester evening news.

Crna Gora je na stranicama Daily stara opisana kao minijaturna balkanska zemlja sa veličanstvenim planinama, pejzažima i srednjovjekovnim selima. Autorka ne krije oduševljenje raftingom kroz najdublji kanjon rijeke Tare i uživanje u spektakularnim vodopadima, pećinama i bujnim zelenim vrhovima.

Sara Bojl autorka teksta o Crnoj Gori u prestiznom The Sun-u Stari grad Kotor opisuje kao slagalicu sačinjenu od srednjovjekovnih objekata koji se nalaze na uskim kamenim stazama. “ Tirkizne vode Kotora i spektakularne planine koje ga okružuju su tipične za Crnu Goru, zemlju koja je sada direktno iz Mančestera i Getvika dostupna turistima iz Velike Britanije.“

Autor teksta u Manchester evening news-u piše o Crnoj Gori kao maloj zemlji koja ima brojne prednosti da postane popularna turistička destinacija za turiste iz Velike Britanije kakva je bila prije 30 godina. „To je jedna od onih srećnih malih zemalja koja ima i predivne plaže i planinske lance, tako da možete sa sunčanja u pijesku za manje od dva sata stići na skijanje u snijegu.” navodi se u tekstu Manchester evening news-a.

Nigle Tompson iz časopisa Mirror opisuje Crnu Goru kao glamuroznu destinaciju koja sa punim pravom postaje jedna od najbrže rastućih turističkih destinacija u Evropi. U svom tekstu on ne krije oduševljenje hotelom Splendid resort & spa i marinom Porto Montenegro koju je ocijenio kao najveće “šik” mjesto u zemlji.

 Ministarstvo održivog razvoja i turizma    Ministarstvo održivog razvoja i turizma
 Daily star             The Sun
     
 Ministarstvo održivog razvoja i turizma    Ministarstvo održivog razvoja i turizma
 The Mirror    Manchester evening news