Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Понуда за новогодишње празнике и зимску сезону представљена у Подгорици

Саопштење: Понуда за новогодишње празнике и зимску сезону представљена у Подгорици
Датум објаве: 16.11.2016 16:31 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Национална туристичка организација Црне Горе у сарадњи са локалним туристичким организацијама Улциња, Бара, Будве, Тивта, Херцег Новог, Подгорице, Жабљака и ски центром Вучје на данашњој прес конференцији представила је понуду за зимску сезону и новогодишње празнике, као и активности на промоцији ове понуде.

Даница Бањевић, помоћница директорице НТО ЦГ информисала је присутне да ће у сусрет зимској сезони 2016./2017., Национална туристичка организација Црне Горе своје активности усмјерити на интензивној промоцији понуде новогодишњих аранжмана и зимских центара на домаћем и тржишту региона, и то првенствено: Србији, Албанији, Хрватској, Босни и Херцеговини и Словенији. Промоције су започете наступом на сајму туризма у Новом Саду који је одржан крај септембра, а у наредном периоду планирано је организација презентација у земљама Региона (Београду, Загребу, Љубљани, Дубровнику, Требињу, Скадру и Тирани), путем ПР активности и онлине промоцијом путем званичног портала, друштвених мрежа, путем „оутдоор” кампање - постављањем билборда на најфрекветнијим локацијама већих градова у земљи и региону.
Кампања ће се спроводити под слоганом „Сунце, снијег и море – Црна Гора” а пратиће га и посебан визуелни идентитет кампање у складу са којим ће бити урадјени и промотивни материјали, билборди, онлине банери. Бањевић је истакла да у ову зимску сезону улазимо са оптимистичким очекивањима заснованим на спремности планинских туристичких центара, новим значајним хотелима високе категорије, богатим празничним програмима дуж црногорског приморја и већ значајним потврђеним букингом. Први брендирани хотел у Колашину «Схератон» биће отворен у децембру и сигурно ће допринијети јачању позиционирања Црне Горе као висококвалитетне туристичке дестинације. Такав ниво хотела повлачи за собом и госте чији су одабир дестинације на којима се ти хотели налазе. Према информацијама привреде ове сезоне се очекују значајне групе француских туриста који ће долазити на скијање у Колашин путем агенцијског букинга у виду седмодневних аранжмана у хотелу Бианца Ресорт анд Спа у Колашину. Црногорски ски центри Жабљак, Колашин, Вучје и Турјак формирали су цијене услуга које су и ове године приступачне. У дијелу смјештаја и у приватној и хотелској сфери цијене су разноврсне и прихватљиве у зависности од врсте и категорије смјештаја.

Будва, Тиват, Херцег Нови, Бар, Подгорица припремили су квалитетан, разноврстан и динамичан новогодишњи програм.
Директорица ТО Жабљак Вања Шаровић Крговић упознала је присутне са понудом Жабљака током зимске сезоне. У функцији ће бити 13 хотела, а у понуди ће поред стазе за ходање на крпљама од Савиног кука до Црног језера бити и стаза за нордијско скијање. Цијене ће ове године бити на нивоу прошлогодишњих а новитет у ски центру Јаворовача је и ноћно скијање.

Тијана Которац испред Туристичке организације Будва обавијестила је присутне да Будва која носи епитет регионално најлуђе забаве за „најлуђу ноћ“, и ове године ће га оправдадати програмом испод зидина Старог града. Навече 31. децембра програм почиње наступом црногорске групе „Перпер“, након којих има концерт Жељко Јоксимовић. Првог јануара преко дана ће се одржати традиционални свечани концерт „Медитеранског ревијског оркестра“, а навече ће наступити група Хигхwаy Трио, Сергеј Ћетковић, група Парни ваљак. Другог јануара ће госте увесељавати Вања Радовановић, група Фрајле, Нено Белан. И у будванским хотелима је традиционално организован богат програм за новогодишње празнике. У хотелу “Сплендид Ресорт&СПА” госте ће забављати Хари Мата Хари, Јелена Томашевић, Харис Џиновић, као и оркестар Жутог Серхатлића, а у хотелу Палас за добру атмосферу су задужени Драгана Мирковић, Сергеј Ћетковић, Петар Грашо, Данијела Мартиновић и оркестар Аце Софронијевића.

Габријела Главочић, директорица Туристичке организације Тивта је обавијестила присутне да ће 31. децембра госте забављати ДЈ Перрy, Нина Петковић и групе "Дан послије" и Прљаво казалиште. Првог јануара концерт у подне одржаће Ана Руцнер, а навечер ће госте забављати ДЈ Перрy, Вања Радовановић, Харис Џиновић. Удружење привредника у склопу организације дочека Нове године у периоду од 27. децембра до 3. јануара ће на градској риви Пине поставити пригодне монтажне кућице ну којима ће се служити храна и пиће.

Ана Дјурашковић испред Туристичке организације Херцег Новог је упознала присутне да ће већ 30. јануара имати загријавање за најлуђу ноћ на Тргу Николе Ђурковића гдје ће у 21х наступити ансамбл Тоћ и Тропицо банд. Дочек Нове године 31. децембар организован је на тргу и за најмлађе - Дјечија нова година (од 11-14х), а забављаће их Шанта Панта и кловнови. Програм ће бити настављен са наступом Перпетумобиле бенда у 21 х, а потом Џенана Лончаревића. Предвиђено је и спуштање Дједа Мраза низ Сат кулу тачно у поноћ. Првог јануара нове, 2017. године, на тргу ће са почетком од 21х наступити групе Ст.Луис банд и Леxингтон банд. Свечани дочек Нове године биће организован и у хотелу Палмон баy као и у Градској кафани, и многобројним локалима на Шкверу.

И главни град Подгорица ове године припрема богат програм. Директорица Туристичке организације Подгорица Татјана Поповић информисала је да ће 31. децембра бити организован дјечији новогодишњи концерт и забавни програм, а у вечерњим сатима концерт Кнеза и Зорана Калезића, као и црногорских музичара. 1.јануара биће одржан концерт групе Милиграм и црногорских музичара. Од 19.децембра до 31.децембра биће организован Новогодишњи базар на тргу Независности. У хотелу Хилтон Подгорица Црна Гора 31. децембра и 1. јануара гостоваће Лепа Лукић, Могул Бенд и Бане Недовић са бендом. У Верде цомплеx-у 31.децембра све госте ће забављати Марија Шерифовић и Данијел Алибабић, а 1. јануара Жељко Јоксимовић и Данијел Алибабић.

Представник туристичке организације Улциња Арменд Милла информисао је да у Улцињу већ од 17.децембра бити организован Новогодишњи базар.

Сања Митровић, испред Туристичке организације Бара информисала је о дешавањима и понуди барске ривијере. Туристичка организација Бар и Општина Бар организују другу годину за редом, «Барски новогодишњи хепенинг» - на тргу Владимира и Косаре, од 26.12.2016. - 02.01.2017.године. У програму ће учествовати извођачи различитих музичких жанрова: етно, народне, реп, поп и рок музике из Бара, Црне Горе и региона. Поред музичког дијела, на тргу који ће бити окићен и украшен, биће постављени и бројни штандови на којима ће посјетиоци моћи да дегустирају и купе барске специјалитете. Уједно у Бару ће у наредном периоду бити одржане сљедеће манифестације: Коштанијада (19. новембра у Остросу), Маслинијада (26 и 27.новембар у Старом Бару), Фестивал вина и укљеве (10 и 11.децембар у Вирпазару). 31.децембра госте ће забављати Северина, а 1.јануара Бајага.

Представница ски центра Вучје Милица Абрамовић информисала је о цијенама и понуди овог ски центра, школи скијања која ће и ове године бити организована, ски вртићу али и о богатом нвогодишњем програму у хотелу Оногошт у Никшићу. Овај ски центар ће организовати свакодневни аутобуски превоз из Никшића то ски центра, а сваког викенда и из Подгорице.

Национална туристичка организација Црне Горе