Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Формирана коначна листа од 100 апликација

Саопштење: Формирана коначна листа од 100 апликација
Датум објаве: 16.11.2016 16:56 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Стручни жири који ће вредновати пристигле апликације за пројекат ,,Сва чуда Црне Горе“ доставио је своје предлоге и то 60 апликација из категорије А, 30 из категорије Б и десет из категорије Ц. Поводом тога одржан је и трећи састанак ком су, осим чланова жирија и логистичког тима, присуствовали и министар одрживог развоја и туризма Бранимир Гвозденовић и представници Инвестиционо-развојног фонда.

Логистички тим је све предложене апликације узео у разматрање и формирао ранг листе за све три категорије. Она апликација која је највише пута предложена од чланова жирија заузела је прво мјесто на ранг листи своје категорије, па су тако настале три, коначне, ранг листе из категорија А (60), Б (30) и Ц (10). Предстоји тежак задатак, гдје ће жири оцјењивајући од један до пет, формирати одлуку према културно-историјској, туристичкој и еколошкој релевантности.

Министар одрживог развоја и туризма истакао је задовољство што је цијели пројектни тим показао креативност и спремност да одговорно приступи вредновању пристиглих апликација.

Истичући значај пројекта за диверзификацију црногорског туристичког производа, министар Гвозденовић је додао, да пројекат заслужује свој догађај на коме ће бити додијељене награде предвиђене јавним позивом.

-Захваљујем се медијима на пажњи, стручном жирију на вриједном и одговорном раду, а свима вама који у овом кругу неће добити награде, поручујем да ваше приче и идеје неће остати неискоришћене. У овом пројекту, сви смо добитници – поручио је министар Гвозденовић.

На састанку је одлучено да се све пристигле апликације обједине у један материјал који ће се објавити и бити обавезно штиво за све туристичке посленике који раде у директном контакту са гостима. Такође је у плану израда интерактивне мапе свих црногорских чуда која ће бити доступна преко интернета у виду апликације или сајта.

Представници Инвестиционо-развојног фонда показали су спремност да, менторски, помогну апликантима из категорије Ц, да своје идеје прилагоде документацији потребној за добијање кредита у овој институцији. Такође су истакли да ће, ако за реализацију неких идеја треба и више од предвиђених 5 000 еура, обезбиједити додатна средства кроз друге кредитне линије везане за туризам.