Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Пољаци о Црној Гори: “Црна Гора, рај на земљи”

Саопштење: Пољаци о Црној Гори: “Црна Гора, рај на земљи”
Датум објаве: 18.11.2016 10:45 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


У низу позитивних чланака објављених о Црној Гори нашао се и чланак у пољском Сwиат Елите  магазину. Аутор текста Марек Климашевски истиче да је Црна Гора земља коју вриједи посјетити. У свом ауторском тексту он описује природне и културне љепоте наше земље, црногорску кухињу и не крије одушевљење љубазношћу и гостопримством Црногораца.

„Нијесам знао да постоји у Европи толико лијепа земља”! Ове је ријечи изговорио Мицк Јаггер – фронтмен Тхе Роллинг Стонес, током боравка у Црној Гори 2007. године када је Црна Гора била посљедни дио свијетске туре. Концерт на чувеној плажи Јаз, у близини познатог по своме шарму историјског града Будва, одржао се годину дана након обнављања независности Црне Горе. Истинитост ових ријечи потврдио сам лично током кратког боравка у овој земљи у октобру 2016 године на позив Националне туристичке организације Црне Горе и Амбасаде Црне Горе у Пољској.” наводи Климашевски на почетку чланка

„Природа је великодушно частила ову лијепу земљу. Током једног дана може се проћи 3 климатске зоне. Црна Гора има 5 сјајних националних паркова: Биоградска Гора, Дурмитор, Ловћен, Проклетије и Скадарско језеро. Дурмитор 2015.г. био је проглашен од стране туристичке издавачке куће „Лонелy Планет” као најљепши национални парк Европе. Биоградска Гора поносна је на стару, нетакнуту природу – слично као наша Пусзцза Биаłоwиеска.” пише Климашевски.

Аутор закључује да туристичка понуда Црне Горе може да задовољи све укусе и да је безбједна дестинација:
’’Црна Гора је безбједна држава за туристе. Нема имиграната или избјеглица из Сјеверне Африке или Азије. Људи су љубазни, срдачни, отворени и гостопримљиви. Валута је еуро. Цијене нису високе, радње су добро опремљене, а локална храна је здрава, укусна и еколошка. Можемо да одаберемо ресторан са локалном или европском кухињом,има посебних рибљих ресторана, а све то уз добру и професионалну услугу. Вриједи пробати одлично регионално, локално црногорско вино, нпр. чувеног у свијету високог квалитета Вранца и Крстача.”

Национална туристичка организација Црне Горе