Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Директорица Националне туристичке организације Црне Горе Жељка Радак Кукавичић учествује на скупштини ЕТЦ-а у Братислави

Саопштење: Директорица Националне туристичке организације Црне Горе Жељка Радак Кукавичић учествује на скупштини ЕТЦ-а у Братислави
Датум објаве: 24.11.2016 14:40 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Директорица Националне туристичке организације Црне Горе Жељка Радак Кукавичић учествује на 92. сједници скупштине Европске комисије за туризам и путовања (ЕТЦ) која се одржава од 23. до 25. новембра у Братислави.

Радак Кукавичић је овом приликом најавила да ће Црна Гора у фебруару 2017. године бити домаћин наредног годишњег састанка ЕТЦ Маркет Интеллигенце (МИГ) Гроуп, оперативног тијела ЕТЦ-а које се бави истраживањима и анализама. Такође, истакла је значај ове организације за размјену праксе и искустава између земаља чланица, као и сарадњу ЕТЦ-а са Свјетском туристичком организацијом, Европском комисијом и Свјетским савјетом за туризам и путовања.

Скупштина је размотрила и усвојила програм рада и финансијски план ЕТЦ-а за наредну годину, укључујући активности оперативних група ЕТЦ-а за далека тржишта ( САД, Канада, Бразил и Кина). Посебан акценат стављен је на интензивирање маркетинг активности на тржишту Кине у циљу промоције Европе као јединствене туристичке дестинације.

У раду Генералне скупштине Европске туристичке комисије (ЕТЦ) као највишем органу управљања ове организације, учествују директори националних туристичких организација европских земаља.

ЕТЦ је једна од најстаријих европских организација која је формирана 1948. године са сједиштем у Бриселу и окупља националне туристичке организације из 32 европске земље, а Национална туристичка организација Црне Горе пуноправни је члан ЕТЦ-а од 2006. године.

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе