Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

>

Саопштење: Представници Министарства одрживог развоја и туризма посјетили етно село „Свети Ђорђе“

Саопштење: Представници Министарства одрживог развоја и туризма посјетили етно село „Свети Ђорђе“
Датум објаве: 02.12.2016 14:59 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


У склопу почетка израде ,,Стратегије развоја руралног туризма Црне Горе, са акционим планом до 2022. године,, представници Министарства одрживог развоја и туризма посјетли су Етно село „Свети Ђорђе,, на Његушима на Цетињу, које је у завршној фази радова и требало би да почне са радом средином наредне године.

Етно село Свети Ђорђе посјетили су руководилац Дирекције за посебне облике туризма и туристичку инфраструктуру Директората за управљање туристичком дестинацијом Звонко Савељић и савјетник Небојша Рацковић.

Ради се о етно селу чија инвестициона вриједност износи преко 5 милиона еура, а које обухвата хотел и 19 бунгалова са преко 80 лежајева, затворени базен, вјештацко језеро, мултимедијалну отворену позорницу-старо црногорско гувно, конференцијску салу и друге садржаје.

Када буде завршено на прољеће, запослиће преко 30 радника из пријестонице Цетиње. У архитектонском смислу, биће урађено у складу са традиционалним начином градње старе црногорске куће, камен-дрво, са унутрашњим аутентичним етно садржајима.

Према најавама, користиће се и пољопривредни производи из овог краја, аутохтоних производјача са Његуша и шире. Ово ће бити нов и веома значајан сегмент туристичке понуде у руралном туризму, који задњих година биљежи велики раст како у свијету тако И код нас у Црној Гори, чему Министарство одрживог развоја И туризма даје пуну подшку.