Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

>

Саопштење: Зимска туристичка понуда Црне Горе представљена у Албанији

Саопштење: Зимска туристичка понуда Црне Горе представљена у Албанији
Датум објаве: 03.12.2016 13:29 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Национална туристичка организација Црне Горе у оквиру регионалне кампање „Црна Гора: сунце, снијег и море”, представила је туристичку понуду за новогодишње празнике и зимску сезону на тржишту Албаније.

Промоција је организована у у сарадњи са Амбасадом Црне Горе у Албанији, локалним туристичким организацијама и туристичком привредом 1. Децемра у Тирани и 2. Децембра у Скадру.

На промоцији, у Тирани добродошлицу присутнима пожелио је амбасадор Црне Горе у Албанији Душан Мрдовић. Захваљујући се присутнима он је казао да Црна Гора и Албанија већ дуги низ година његују добре билетералне односе , те да очекује да сарадња у области туризма у наредном периоду буде на још већем нивоу. Нагласио је важност инфраструктурног повезивања и најавио да се очекује обнављање бродске линије између Бара и Скадра, Улциња и Драча и Будве и Сарндија од чега ће двије земље имати обострану корист.

Током пресс конференције, привредници и представници локалних туристичких организација Жабљака, Будве, Бара, Улциња и Подгорице говорили су о понуди и аранжманима за новогодишње празнике. Они су позвали госте из Албаније да нову 2017. дочекају уз пјесму и музику најпопуларнијих пјевача и група региона, како на трговима, тако и у хотелима и дискотекама на приморју и сјеверу Црне Горе. Своју понуду за зимску сезону представили су И хотели Авала и Бианца и ски центри Вучје и Јаворовача.

Обраћајући се медијима и агенцијама, менаџер НТО ЦГ, Љиљана Чукић је истакла да госте из Албаније који се одлуче да свој зимски одмор проведу у Црној Гори, очекује понуда са новим значајним хотелима високе категорије, новоотвореним ексклузивним малим хотелима, и богатим празничним програмима дуж црногорског приморја. Она је посебно истакла да ски центри Вучје, Савин Кук, Јаворовача, Турјак И Колашин 1450 спремно дочекују сезону са приступачним цијенама ски паса за одрасле и дјецу. Осим скијања гости у црној Гори могу уживати у специјалним понудама агенцијама као што су јахање коња, рафтинг, џип сафари, вожња на моторним санкама по Дурмитору, Сињајевини, Бјеласици, Комовима и др.

Промоцију Црне Горе у Тирани и Скадру су пропратили бројни медији:“Цханел 1“, „ТВ Т“, “Стар Плус”»Антена норт«, »Газета тема«, »Газета стандард«, “РТСХ” и др. Новинари су показали највише интересовање за понуду и цијене услуга ски центара који су током зимске сезоне све више посјећени од стране туриста са овог тржишта, као и за цијене новогодишњих аранжмана у хотелима на приморју.


ПР служба Националне туристичке организације