Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Уручене награде за пројекат ,,Сва чуда Црне Горе“

Саопштење: Уручене награде за пројекат ,,Сва чуда Црне Горе“
Датум објаве: 10.12.2016 18:48 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Свечаном церемонијом додјеле награда завршена је прва фаза пројекта ,,Сва чуда Црне Горе“. До овог тренутка на адресу Министарства одрживог развоја и туризма пристигло је 255 веома квалитетних апликација, а стручни жири изабрао је најбољих стотину.

Церемонија је одржана хотелу ,,Хилтон“, а награде су уручили министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић, предсједник стручног жирија Живко Андријашевић и директор Инвестиционо-развојног фонда Зоран Вукчевић.

У категорији А – предлог за уврштење на листу ,,Сва чуда Црне Горе“, прва награда од 2 000 еура додијељена је НВО ,,Греен Хоме“, за пројекат ,,Легенда о 365 цркава у старом граду Свачу“. Другу награду од 1 500 еура, добили су Јована Миловић и Харис Бајрамовић који су доставили апликацију под називом ,,Путевима Владимира и Косаре“. За пројекат ,,Валоризација праисторијских цртежа у Националном парку Проклетије”, трећа награда од 1 000 еура, уручена је Јавном предузећу Национални паркови.

Национални паркови показали су се као једни од најбољих апликаната, а њихов вриједан рад примијетио је стручни жири, који им је, својим гласовима, додијелио и прву награду у категорији Б за пројекат ,,Валоризација пароброда Скендербег у НП Скадарско језеро”. Другу награду добио је Центар за одрживи развој УНДП за пројекат ,,Ботаничке баште Црне Горе”, а трећу Центар за културу Колашин за апликацију ,,Валоризација кањона Мртвице”.

У категорији Ц - бизнис иницијативе, откупне награде од 500 еура добило је десет пројеката, који ће код ИРФ-а, потребном документацијом, аплицирати за додјелу кредитних средстава:

 

 

Број

Пројекат

Име апликанта

1.

,,Изградња платформе за туристичко разгледање кањона – Кањон Платије’’

ДОО Еxплорер

2

,,Каталог Језера Црне Горе – Митови и легенд“

Огњен Ђуришић

3

„Врањина – срце Језера“

ДОО Интербранд

4

„Бизнис иницијатива-Агро-еко-катун Рикавачко језеро’’

Ведрана Рашовић

5

„Оснивање Хостела за смјештај посјетилаца Кањона Мртвице“

ЈУ ОШ ,,Међуријечје“

6

„Изградња Планинарског дома Маганик

ПК ,,Високогорци Црне Горе”

7

„Чудо на Његовуђи’’

ДОО ,,Точак”

8

„Биоградско језеро примјер одрживог транспорта“

НП ,,Биоградска Гора”

9

„Љубишња – легенда и могућности за развој туризма“

Асим Кухиња

10

„Топовник – Бизнис иницијатива за валоризацију“

Милун Томовић

 

 

 

Уручујући награде министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић захвалио се присутнима И истакао задовољство, јер је био у у прилици да подијели позитивно искуство у погледу реализације једног од, како је казао, најинтересантнијих пројеката у претходном периоду.

-Хтио бих да честитам свим учесницима конкурса, јер је ово фантастична прилика за све креативне људе, да покажу шта ми у Црној Гори имамо да покажемо, а заиста, имамо много тога са чиме туристи треба да се упознају. Штета је, што су многи од нас видјели многа чуда свијета, а нијесу видјели чуда Црне Горе. Захвалио бих се преданом тиму људи, који је имао пуно посла, да од 255 апликација изабере стотину, које су данас награђене – казао је министар Радуловић.