Мања слова Већа слова РСС
>

Тимелесс Травелс: „У тренутку настанка планете наљепше спајање копна и мора догодило се на црногорској обали”

Тимелесс Травелс: „У тренутку настанка планете наљепше спајање копна и мора догодило се на црногорској обали”
Датум објаве: 21.12.2016 10:26 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Часопис Тимелесс Травелс из Велике Британије који је намијењен љубитељима путовања у свом зимском издању пише о Црној Гори. Чланком под именом „Викенд у Црној Гори„ аутор текста Ендрју Деј дочарава читаоцима своје утиске са викенд путовања које је провео у нашој земљи.

„У тренутку настанка наше планете наљепше спајање копна и мора догодило се на црногорској обали. Обиље бисера природе расуто је по овом подручју“, аутор описује Црну Гору цитатом Лорда Бајрона.

Пераст описује као градић који осликава 18 вијек са прелијепим палатама у венецијанском стилу, одбрамбеним кулама и раскошним трговачким кућама које причају причу о богатој поморској прошлости града.

Аутор је у тексту писао и о Котору: „Ако је залив у облику лептира, онда се на врху крила одмах иза Пераста налази Унеском заштићен град Котор са његовим лавиринт улицама и трговима које носе шармантна имена као што су Трг салате или Трг од брашна.“

Он је током свог путовања имао прилику и да посјети Национални парк Ловћен и обиђе Његошев маузолеј: „Оно што је Шекспир за Енглеску, то је Његош за Црну Гору. Он је принц - владика, дипломата али је врло цијењен и због својих пјесничких достигнућа.“


ПР служба Националне туристичке организације