Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Само прву ноћ на трговима широм Црне Горе било је преко 42 000 посјетилаца

Саопштење: Само прву ноћ на трговима широм Црне Горе било је преко 42 000 посјетилаца
Датум објаве: 01.01.2017 17:30 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Црна Гора је из године у годину синоним за најбољи празнични провод у региону.Велики број туриста из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Русије и Албаније новогодишње празнике проводи у Црној Гори.

Весела атмосфера на улицама , украшени и окићени градови који асоцирају на европске и свјетске метрополе и спектакуларни дочеци на трговима у Подгорици, Бару, Будви, Тивту и Херцег Новом само прве вечери привукли су преко 42 000 посјетилаца . Како је и током наредне двије ноћи организована забава на отвореном очекује се да ће прошлогодишња посјећеност од 60 000 бити премашена.

Највише туриста борави на Будванској ривијери. Традиционално, испред зидина Старог града у Будви, организован је тродневни програм дочека Нове године уз концерте домаћих и регионалних звијезда попут Жељка Јоксимовића, групе Перпер, Сергеја Ћетковића, групе Парни ваљак и других, као и свечани концерт класичне музике.

Главни град Подгорица ове године организовао је дочек Нове године на Тргу Републике који је протекао у духу црногорских умјетника. Бројне посјетиоце забављали су Зоран Калезић и Кнез, а друге вечери публика ће се забављати уз концерт групе Милиграм.

Гости Бара имали су прилику да последње секунде 2016.год одбројавају уз пјесму највеће регионалне звијезде Северине, док ће за провод на отвореном 1. јануара бити задужен Бајага.

У Тивту је за новогодишњу ноћ наступила прослављена рок група Прљаво казалиште, а другог дана посјетиоце ће забављати легенда народне музике Харис Џиновић. Поред тога, у склопу организације дочека Нове године удружење привредника је на градској риви Пине поставило пригодне монтажне кућице на којима се послужују храна и пиће.

За Новљане и госте тог града Нова година је почела нешто раније, већ 30. јануара посјетиоци су уживали у концерту групе Тропицо банд што је била сјајна увертира за дочек 31.децембра када су се забављали уз звуке Џенана Лончаревића.

Поред музичког дијела програма и новогодишњих базара, на свим трговима организовани су и дјечји новогодишњи концерти и анимација па су малишани у великом броју славили празнике уз дјечије музичке звијездице, Шанту Панту, кловнове....

Атрактивни новогодишњи хотелски аранжмани у црногорским хотелима привукли су велики број гостију, па се тражило мјесто више. Будвански хотели биљеже максималну попуњеност капацитета. Највише туриста са вишедневним аранжманима биљеже ХГ „Монтенегро Старс“, хотел „Палас“ у Петровцу и хотел „Qуеен оф Монтенегро“. Ове године због велике заинтересованости по први пут је отворен и дио капацитета хотела„Словенска плажа“ који је испуњен гостима из Македоније, Босне и Херцеговине и Србије.

Нова година је и на сјеверу дочекана весело. Бројни хотели на Жабљаку припремили су атрактиван музички програм за све туристе који су се одлучили да Нову 2017 дочекају у сјевернијим крајевима наше земље. Хотели високе категорије са бројним додатним садржајима попут хотела“ Жабљак“, „Горске очи“, „Полар Стар“, „Соа“, „МБ“ и других биљеже попуњеност капацитета од 90-100 %. Хотел „Бианца“ у Колашину који се може похвалити предсезоном изнад просјека у том ритму наставља и посјету током новогодишњих и божићних празника, осим домаћих гостију биљежи се и значајан пораст са руског и већ традиционалног албанског тржишта.

Весела новогодишња атмосфера није заобишла ни бројне хотеле у централном дијелу земље, па тако хотел „Оногошт“ у Никшићу, „Хилтон“ и „Верде“ у Подгорици биљеже изузетну посјећеност како домаћих тако и гостију из региона.

Празнична атмосфера која се наставља најављеним божићним концертима, пратећим културним и забавним програмом, као и посебне повољности у хотелима након новогодишњих празника допринијеће да се туристи дуже задрже у Црној Гори.

Национална туристичка организација Црне