Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Turistička ponuda Crne Gore predstavlja se na sajmu „Holiday World 2017“ u Pragu

Turistička ponuda Crne Gore predstavlja se na sajmu „Holiday World 2017“ u Pragu
Datum objave: 17.02.2017 19:43 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Jedan od najznačajnijih evropskih međunarodnih sajmova turizma „Holiday World 2017“ održava se u Pragu, od 16-19. februara. Turističku ponudu Crne Gore, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Ulcinja, Herceg Novog, Kotora, Tivta i Podgorice. Na zajedničkom štandu koji je ove godine postavljen u koordinaciji LTO Budva prisutni su i predstavnici hotelskih preduzeća “Budvanska rivijera”, „Montenegro Stars“ i „Ulcinjska rivijera“.

Drugog dana sajma,17. februara, održana je press konferencija za češke medije iz oblasti turizma, među kojima su: Češko udruženje turističkih novinara - Czech Travel Press, Fine Dining Prague, Lifestyle Magazin, New Europe, Czech Wine Magazine, Press M, Nejmagazin, Zeme A Cesty, Golden Gate, Family Fresh News Magazine itd.

Prisutnim medijima se u ime crnogorskih predstavnika obratila Maja Liješević, pomoćnica direktora Nacionalne turisticke organizacije Crne Gore, predstavljajući cjelokupnu aktuelnu ponudu za predstojeću turističku sezonu, program kulturnih i zabavnih dešavanja i ponudu za aktivan i odmor u prirodi.

Nakon press konferencije na crnogorskom štandu priređena je degustacija crnogorskih proizvoda tokom koje su novinari imali priliku da isprobaju dio naših tradicionalnih specijaliteta, a od predstavnika lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede u neformalnoj atmosferi dobiju detaljnije informacije o specifičnostima ponude.

Turističku ponudu Crne Gore u svojim programima nude tradicionalni češki turoperatori i turističke agencije: Kovotour plus, Vitkovice tours, Čedok, Relax Adriatic, Fischer, MH Travel, Ivanco Travel itd. Za ovu sezonu Kovotour Plus je intezivirao saradnju sa crnogorskim partnerima i uvodi čarter linije za Crnu Goru iz tri češka grada Praga, Ostrave i Brna, po dva puta nedjeljno, u periodu od kraja maja do početka oktobra, sa aranžmanima koji se uglavnom odnose na klasični porodični, program za seniore i dječiji program.

Takođe, češka niskobudžetna aviokompanija „Smart Wings“ najavila je da će ovog ljeta u periodu od kraja maja do kraja septembra, dva puta nedjeljno, saobraćati na relaciji Prag- Podgorica-Prag.

Prema očekivanjima čeških turoperatora i crnogorske privrede koji su obnovili i intezivirali saradnju, sa ovog tržišta se u tekućoj godini očekuje rast turističkog prometa.