Мања слова Већа слова РСС
>

Туристичка понуда Црне Горе представља се на сајму „Холидаy Wорлд 2017“ у Прагу

Туристичка понуда Црне Горе представља се на сајму „Холидаy Wорлд 2017“ у Прагу
Датум објаве: 17.02.2017 19:43 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Један од најзначајнијих европских међународних сајмова туризма „Холидаy Wорлд 2017“ одржава се у Прагу, од 16-19. фебруара. Туристичку понуду Црне Горе, у сарадњи са Националном туристичком организацијом Црне Горе, представљају локалне туристичке организације Будве, Бара, Улциња, Херцег Новог, Котора, Тивта и Подгорице. На заједничком штанду који је ове године постављен у координацији ЛТО Будва присутни су и представници хотелских предузећа “Будванска ривијера”, „Монтенегро Старс“ и „Улцињска ривијера“.

Другог дана сајма,17. фебруара, одржана је пресс конференција за чешке медије из области туризма, међу којима су: Чешко удружење туристичких новинара - Цзецх Травел Пресс, Фине Дининг Прагуе, Лифестyле Магазин, Неw Еуропе, Цзецх Wине Магазине, Пресс М, Нејмагазин, Земе А Цестy, Голден Гате, Фамилy Фресх Неwс Магазине итд.

Присутним медијима се у име црногорских представника обратила Маја Лијешевић, помоћница директора Националне туристицке организације Црне Горе, представљајући цјелокупну актуелну понуду за предстојећу туристичку сезону, програм културних и забавних дешавања и понуду за активан и одмор у природи.

Након пресс конференције на црногорском штанду приређена је дегустација црногорских производа током које су новинари имали прилику да испробају дио наших традиционалних специјалитета, а од представника локалних туристичких организација и туристичке привреде у неформалној атмосфери добију детаљније информације о специфичностима понуде.

Туристичку понуду Црне Горе у својим програмима нуде традиционални чешки туроператори и туристичке агенције: Ковотоур плус, Витковице тоурс, Чедок, Релаx Адриатиц, Фисцхер, МХ Травел, Иванцо Травел итд. За ову сезону Ковотоур Плус је интезивирао сарадњу са црногорским партнерима и уводи чартер линије за Црну Гору из три чешка града Прага, Остраве и Брна, по два пута недјељно, у периоду од краја маја до почетка октобра, са аранжманима који се углавном односе на класични породични, програм за сениоре и дјечији програм.

Такође, чешка нискобуџетна авиокомпанија „Смарт Wингс“ најавила је да ће овог љета у периоду од краја маја до краја септембра, два пута недјељно, саобраћати на релацији Праг- Подгорица-Праг.

Према очекивањима чешких туроператора и црногорске привреде који су обновили и интезивирали сарадњу, са овог тржишта се у текућој години очекује раст туристичког промета.